Pasta med pesto og burratta – En nem italiensk ret

 Pasta med pesto af soltørrede tomater og burrata – en virkelig nem og klassisk italiensk ret. Efter mit besøg til Sicilien, Italien, med Eliza was here, har jeg været mere inspireret af italienske retter, og derfor kom denne ret til verdenen. Forleden havde jeg også lavet en skøn pesto med soltørrede tomater, som jeg tænkte kunne bringe ekstra liv til en nem hverdagsret. 

Pastaen skulle være så nem som muligt, så jeg brugte egentlig hvad jeg havde af rester i køleren, til at pifte det lidt op. Jeg synes at pasta og tærter, er noget af det mest perfekte restemad! Du kan bruge hvad som helst (næsten!), og med lidt kreativitet, så kan det virkelig blive lækkert. I denne version havde jeg jo som sagt allerede en hjemmelavet pesto, og så tilføjede jeg lidt cherrytomater, løg, hvidløg, og spinat, og så var den hjemme. Derudover havde jeg købt en klump burrata fra Meny, til lige at gøre det ekstra lækkert.

Jeg havde aldrig set, at de havde burrata i Meny før – det er en farlig opdagelse! Men nok snak og nu til opskriften. Hvis du vil bruge hele portionen af min pesto, så vil jeg sige der er til 5-6 personer. Jeg havde dog bare lavet pasta til 2 personer, og så tilføjet så meget pesto jeg nu ville have. Jeg synes ikke man kan give helt præcise mål til en pasta med pesto, da vi alle kan lide det lidt forskelligt, med her er mit bud på en nem og lækker pasta; 

Opskrift

Pesto med soltørrede tomater;

 • 1 håndfuld mandler (ca. 1 dl)
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 1 glas soltørrede tomater (140g i drænet vægt)
 • 1 fed hvidløg
 • 1-2 spsk revet parmesan
 • Salt, peber & citron

Pasta;

 • Frisk pasta; 125 – 150 g. pr. person
 • Tørret pasta; 75 – 100 g. pr. person 
 • 1 klump burrata 
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • Cherry tomater (så mange som du ønsker)
 • Evt. spinat & frisk basilikum 
 • Pesto efter behov

Fremgangsmåde

Pesto med soltørrede tomater; 

 • Hæld olien fra tomaterne til at starte med, og stil til side
 • Tilføj alle de førnævnte ingredienser og blend til en samlet masse
 • Tilføj derefter lidt olie af gangen, til du får den konsistens, som du gerne vil have
 • Smag til med salt, peber & citron

Pasta

 • Kog din pasta efter anvisning 
 • Varm din pande op med lidt fedtstof og tilsæt snittede løg & hvidløg
 • Efter ca. 3 minutter på panden, tilføjer du spinat, lidt basilikum og cherry tomater. Hvis du ønsker andet grønt i, så kan du også sagtens gøre det. 
 • Tilføj din kogte pasta i løg/grønt-blandingen og bland derefter pesto i
 • Smag til med salt & peber og server med burrata & ekstra basilikum på toppen

Velbekomme! 

Læs også

2 Kommentarer

 • Svar
  Camilla
  4. september 2018 at 17:21

  Hej Camille Maja. 😊
  Denne ret er fantastisk! Men jeg synes Burratta er meget svært at få fat i ? Hvor køber du dem henne ?🤷🏽‍♀️ Hilsen Camilla

  • Svar
   Camille Maja
   5. september 2018 at 10:19

   Hej Camilla,
   Jeg købet mit i en osteforretning, eller Meny/Føtex 🙂
   Tak for dine søde ord – god dag! 😊

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.