Oplev København fra vandet med GoBoat

Nem pastaret med laks og grønt

img_3838

Mangler du en opskrift på en nem pasta, så har en en til dig lige her. Pastaretter er noget af det nemmeste, synes jeg selv, og kræver ofte ikke mange ingredienser. I denne version blev det lidt alla tøm-køleskabet-pasta, og det er en rigtig god måde, at bruge noget af det grønt, man har tilbage i køleren.

Jeg har skrevet mængderne lidt løst ift. tomater, laks og pasta. Det kommer helt an på, hvor meget man kan lide af det forskellige, og hvor sulten man er. Et godt bud kunne være mellem 100-150 g. pr. person, hvis det er frisk pasta, og 75-125 g., hvis det er tørret. Hvis man spiser mindre eller mere end det, så er det også fint. Det kommer helt an på din sult.

Det er længe siden, jeg har delt en ny opskrift på bloggen, og det er jeg ked af! Jeg har ikke haft lyst til at lave mad, i en lang periode, og endte oftest med rugbrød, havregryn, eller restauranter. Den tid er mere eller mindre forbi. Jeg er begyndt at planlægge mere igen, og få lysten til at lave mad igen – det er så dejligt.
Bloggen er for mig et frirum, og en fed hobby, og jeg gider ikke, at det skal blive en pligt. Tak fordi i stadig følger med, trods mit manglede overskud!

Tilbage til opskriften, som er til 2 personer. Rigtig god fornøjelse.

Opskrift

  • 125-200 g varmrøget laks
  • 200-250 g pasta
  • 2.5 dl madlavningsfløde
  • 1 håndfuld parmesan (kan undlades)
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 stort/2 små rødløg
  • 100 g edamame bønner
  • 2 håndfuld spinat/rucola
  • Cherrytomater efter behov
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Smages til med; salt, peber & citron

Fremgangsmåde

  • Start med at snit dine løg, pres hvidløg, skyl tomaterne & basilikum, gør edamame bønnerne klar og riv parmesanen
  • Gør i princippet alle dine ingredienser klar, så du kan tilføje dem nemmere og hurtigere
  • Få en gryde med vand op og koge, med lidt salt, til din pasta
  • Tilsæt løg og hvidløg på en varm pande (husk fedtstof)
  • Når løgene er blevet klare og bløde, tilsætter du tomat, edamame, tomat og rucola/spinat
  • Når det hele har fået farve og klasket lidt sammen, tilsætter du madlavningsfløden
  • Tilsæt parmesan og smag til med ekstra salt, peber & citron
  • Når du synes det smager som det skal, vender du den varmrøget laks i. Den skal nemlig ikke have særlig længe. Smag evt. til igen
  • Hvis du koger frisk pasta, skal det kun have 4 minutter
  • Server det hele samlet, og evt. lidt ekstra topping. Velbekomme

img_3822

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oplev København fra vandet med GoBoat