En nem ovnret med bagt knoldselleri, kyllingebryst og svampe. Retten kan bikses sammen på kort tid, hvor den derefter skal passe sig selv i ovnen. En lækker hverdagsret, med masser af smag og lækre råvarer. Jeg håber den smager.
Bagt knoldselleri
Knoldselleri kan for mange, være svær at arbejde med. Det forstår jeg godt! Når man står med den i hånden, ser den jo lidt jordet og knoldet ud – hvad skal man stille op med den? Knoldselleri er fantastisk at arbejde med og kan bruges i utallige retter! Når du tilbereder den er smagen fyldig, mild og sød og kræver blot en kort tilberedning, for at blive blød og lækker.
Du kan bruge knoldselleri til:
- Skære den til fritter, sammen med en lækker dip
- Ovnbagt, sammen med andre rodfrugter
- Skære den i små tern og stege på panden – bruges i salater eller som tilbehør til din aftensmad
- I kartoffelmos
- Til puré
- Skåret på mandolinjern i tynde flager og på en pizza – evt. sammen med gedeost
- I fond
Jeg er vild med knoldselleri! Den er billig, nem at tilberede og er en totalt undervurderet grøntsag.
I denne opskrift har jeg bagt knoldselleri sammen med kyllingebryst, løg og svampe. Kyllingen brunede jeg på panden, før den kom med i ovnen, mens svampene er stegt hårdt af på panden. En virkelig nem ret som smager af utrolig meget. Du kan servere retten som den er, eller sammen med et lækkert stykke brød, som eksempelvis hjemmelavet focaccia eller andet madbrød. Velbekomme.
Bagt selleri med kyllingebryst og svampe
Ingredienser
- 1 knoldselleri
- 1-2 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1/2 citron
- 4 kyllingebryst
- 250 g svampe
- 1 spsk. smør
- 1/2 bundt persille
- Olivenolie, salt og peber
Dressing
- 2 dl creme fraiche
- 1/2 citron, saften heraf
- 2 tsk. honning
- 2 spsk. hakket persille
- Salt & peber
- Eventuelt lidt presset hvidløg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200, varmluft.
- Skræl sellerien og skær i 6-8 stykker. Skær rødløg i kvarte og mas hvidløget med bladet af din kniv. Vend blandingen med 2 spsk. olie, citronsaft, drys med salt og bag i ovnen i 40 minutter, i et ovnfast fad. Fadet skal være stort nok til både selleri, kylling og svampe.
- Brun kyllingefileterne på en varm og olieret pande, på begge sider. Krydr med salt og peber. Når kyllingen har fået en gylden overflade, skal den 15 minutter i ovnen, sammen med sellerien. Bag kyllingen når sellerien har været 25 minutter i ovnen.
- Rør din dressing og smag til med honning, citron, salt og peber. Stil til side.
- Rens og skær svampe i kvarte, samt hak 1/2 bundt persille. Steg svampene på en pande med smør, til de er godt gyldne. Krydr med salt og peber og vend de færdige svampe med persille.
- Bland svampene med den bagte selleri og kylling. Serveres varm med dressing til og eventuelt lidt ekstra persille på toppen. Velbekomme.
Noter
Er du vild med nemme ovnretter?
Jeg har også en lækker opskrift på kylling i fad med kartofler og tomater, eller en med kyllingelår, græskar og aubergine. Begge opskrifter består at råvarer, som blot skal i et fad, og derefter i ovnen. Nemt ikke?
Jeg håber I får en dejlig dag.
5 Kommentarer
Karin Jensen
7. september 2021 at 18:01Da jeg i øjeblikket har en del selleri og svampe faldt jeg over denne opskrift. Jeg forstår ikke punkt 3 i opskriften. Camille kan du hjælpe mig.
Camille Maja
8. september 2021 at 9:58Hej Karin,
Jeg kan godt se det måske står lidt kringlet. Kylling og grønt skal samlet være i ovnen i 40 minutter. Det du gør er at komme det grønne i ovnen først. Derefter skal du brune kyllingen af på en pande. Når det grønne har været i ovnen i 25 minutter, skal kyllingen ind i den resterende tid. Altså i 15 minutter. Giver det mening? 🙂
/Camille
Karin Jensen
8. september 2021 at 19:29Tak jeg skal lave retten i morgen 9/9. til 9 gæster. Glæder mig. Du hører nærmere. Og tak for savt
Kristina
11. oktober 2021 at 14:32Smager SÅ godt!
Camille Maja
11. oktober 2021 at 19:211000 tak for stjernerne og de pæne ord! Er jeg så glad for! 🙂
KH Camille