Risret med græskarmos, grønt & pocheret æg

Er du vild med græskar? Det er efterår og græskaren er i sæson, og det giver derfor lejlighed til flere opskrifter med denne skønne ingrediens. Jeg deler her en opskrift på en lækker risret med græskarmos, grønt og pocheret æg. Virkelig lækkert og ikke mindst sundt. Så hvis du allerede blev lækkersulten nu, så læs bare videre.

Jeg elsker personligt græskar, og bruger det selv til rigtig mange ting i min madlavning. Jeg har selv en del opskrifter herinde, som indeholder græskar. Her kan du bland andet finde: suppe, hummus, perlebygsalat, risotto & muffins – alle med græskar som hovedelement. Det giver bare en lækker sød og cremet smag.

Opskriften har et par delelementer, men er super nem at gå til. Hvis du ikke er helt frisk på at lave pocheret æg (det er nemt!), så kan du også bare koge nogle æg. Her ville jeg give dem et par minutter mindre, end normalt, så de stadig er lidt flydende indeni!

Opskriften er til 4 personer

Opskrift

  • 4 dl ris (ca. 1 dl ris person)
  • 100 g spinat eller andet grønt
  • Persille (ca. 1/4 bundt)
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 Hokkaido
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 4 æg (1 æg pr. person)
  • 3 spsk. eddike (til pocheret æg)
  • Evt. ristede græskarkerner
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skær skrællen af din hokkaido, fjern kernerne (kan evt. gemmes & ristes), og skær dem ud i firkanter
  • Kom derefter stykkerne i en gryde, dæk med vand, tilføj 2 fed hvidløg, 1 tsk. salt og kog op. Det er færdigt når hokkaido’en ryger af en gaffel, når du stikker i dem
  • Kog ris efter anvisning på posen
  • Skyl dit spinat og rist dine græskarkerner (hvis du har lyst til det. Det gør du på en tør pande med lidt salt på
  • Hæld vandet fra hokkaido’en, tilføj spidskommen og blend med en stavblender. Smag til med salt og peber og evt. mere spidskommen/andet krydderi
  • Hæld vandet fra risen fra og tilføj lidt citronsaft og hakket persille. Bland rundt
  • Anret dine elementer som du lyster, med det pocherede æg på toppen. Velbekomme

Pocheret æg

  • Det pocherede æg, ville jeg starte på når vandet til hokkaido’en koger
  • Fyld en større gryde op med ca. 1.5 liter vand og tilføj salt og lidt eddike
  • Når vandet koger, rører du hurtigt rundt med et piskeris
  • Klæk evt. dit æg i en lille kop, før du kommer det i gryden. Så er du helt sikker på, at der ikke kommer nogle skaller i
  • Det er vigtigt, at du har pisket i vandet, lige inden du kommer ægget i. Det skal nemlig ned i hvirvlen, som du lige har lavet
  • Når ægget har været i vandet i 10 sek, så slukker du for varmen, låg på, og giver den 3 minutter
  • Tag ægget op med en hulske/grydeske

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.