På besøg hos: Restaurant Kompasset

Jeg skal til at gøre noget nyt her på bloggen, nemlig anmeldelse af restauranter, i deres eget indlæg. Jeg har før lavet madguides, hvor jeg har samlet min top 10 inden for: Smørrebrød, Italiensk, Morgenmad og Frokost (kan læses her). Nu vil jeg dog også have anmeldelser af de enkelte spisesteder, hvis jeg synes det er noget, der er værd at dele.

Som i nok har lagt mærke til, så er jeg ret tit ude at spise. Jeg elsker virkelig at komme ud og blive inspireret, give mine tips videre, og ikke mindst at spise god mad. Dette fik jeg bestemt også, da jeg var ude at spise frokost på Kompasset, i Nyhavn. I er også mange som spørger om spisesteder i København, og derfor tænkte jeg også, at jeg ville dele ud af mine erfaringer pga. efterspørgslen.

Kompasset ligger helt nede i enden af Nyhavn, og er oftest ikke der man bevæger sig ned. Det er lidt en skam, for Kompasset er virkelig en perle, inden for smørrebrødsområdet. Jeg elsker området omkring Nyhavn, men holder mig ofte væk fra den lange gade med restauranter, fordi den er fyldt med turister. Derudover synes jeg også at mange af spisestederne er lidt af nogle turistfælder, hvilket er klart ift. placeringen. Går du blot nogle skridt længere, kommer du ned til nogle fantastiske restauranter, heriblandt Kompasset.

Mad & Drikke

Hvad er mere dansk end smørrebrød? Ja det ved jeg næsten ikke.. I hvert fald havde min amerikanske kæreste og jeg, en virkelig lækker oplevelse her! Han er jo ikke vant til rugbrød, og sidst han smagte det for 15 år siden, kunne han ikke lide det. Jeg tror altså heller ikke helt på, at det var rugbrød som vores, som han smagte. Men lad den nu ligge – han kunne i hvert fald godt lide det denne gang! Jeg ville også vise ham noget, som var typisk dansk, og derfor tænkte jeg på dette sted, som har et moderne tvist på smørrebrødet.

Maden her er helt fantastisk og derudover synes jeg prisen matcher deres mad rigtig godt. Du kan selv vælge om du vil have en sammensat menu, et enkelt stykke, og om vil have dessert eller ej. Der er 10 stykker at vælge mellem på kortet, så det er også dejligt overskueligt.
Derudover skriver de også på spisekortet, hvilken øl der passer til den pågældende mad. Det er virkelig et kæmpe plus! Jeg synes nogle gange, at det kan være svært at vælge, hvilken øl der passer til hvad. Her er det simpelthen gjort nemt for dig, og de øl vi fik var lige i skabet!

Vi valgte 2 smørrebrød hver, hvor vi smagte lidt af hinandens. Det er altid godt, når man ikke selv kan bestlutte sig! Vi valgte;

  • PATRIARKEN: Rejer – marinerede hvide asparges – rugbrødsknas
  • BLACK WIDOW: Kartofler –  skagenskinke – trøffelmayo – chips – urter
  • BASIC INSTINCT: Tatar af okseinderlår – beder – aioli – jordskok – sort hvidløg – æggeblomme
  • RED BONE: Ølbraiseret svineskank – kimchimayo – gulerod – koriander – puffet gris

Jeg kan slet ikke sige, hvilken der var bedst! De var alle så smagfulde og gennemtænkte. Og så da øllen spillede sammen med maden, så gik det bare op i en højere enhed. Som i kan læse, så var jeg meget begejstret! Tidligere har jeg også været forbi og smage en med flat iron steak & bearnaisecreme. OH MY GOD…

Du kan se hele menuen lige her.

Atmosfæren

Den dag vi var forbi var det ikke ligeså varmt, som det er nu. Vi sad derfor indenfor. Lokalerne er virkelig smukke og lyse, og der er en god akustik. Nu er vejret jo bedre, og så er det jo oplagt at sidde ude i solen, med et stykke smørrebrød, en øl i hånden & med udsigt over smukke Nyhavn. Trods det mindre varme vejr den dag, så var det ligeså fedt at sidde indenfor, i deres smukke lokaler. Men jeg glæder mig også til at komme forbi igen, hvor man kan sidde udenfor i solen!

Tjenerne på stedet ved også hvad de taler om, og kom med andre alternativer til øl/drikkelse, hvis man ikke var så meget til den, som stod ud for det smørrebrød man valgte. Jeg kan kun anbefale Kompasset til alle jer som elsker dansk mad, jer som elsker et moderne tvist på smørrebrødet, og til alle jer der er glade for øl!

Kæmpe anbefaling herfra! 

 

Læs også

1 kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.