Forleden lavede jeg denne skønne perlebygsalat, som egner sig helt perfekt til efteråret og vinteren, når græskaren er i sæson.
Jeg har mange forskellige salater på bloggen. Men jeg vender nærmest altid tilbage til en salat med en form for korn/byg, noget der er bagt, og så friske elementer. Lige præcis som denne lækre salat med græskar, som egner sig både som tilbehør, eller som en ret i sig selv.
Hvis du ligesom jeg er vild med lidt mere fyldige salater, så skulle du helt sikkert prøve denne linsesalat med bagte gulerødder. Eller hvad med en lækker græskarsalat med serrano?
Opskriften er til 2 personer – god fornøjelse:
Opskrift
- 1.5 dl perlebyg (kogt med 4 dl vand + 1 tsk. salt)
- 1/2 Hokkaido græskar
- 1 tsk. spidskommen
- Olie
- Feta
- Cherrytomater
- Et par håndfuld frisk spinat
- En håndfuld frisk persille
- Salt & peber
Dressing
- 1 tsk. honning
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. dijonsennep
- Smag til med citronsaft/æblecidereddike, salt & peber
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 200 grader, varmeluft
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag den til, så den er lige som du vil have den
- Skær din hokkaido midt over, fjern kernerne og skær den i skiver.
- Vend hokkaidoen i 1 spsk. olie, salt, peber og spidskommen (jeg plejer at blande det hele sammen i en frostpose).
- Kom den i en forvarmet ovn, og giv dem ca. 20 minutter
- Skyl din perlebyg, og kog dem derefter i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, alt efter hvor meget bid du vil have
- Skær tomater i halve, feta i tern og bland det med spinat og hakket persille. Jeg har netop ikke skrevet mængde på grøntsagerne, da det er helt op til dig! Du kan også tilføje flere end jeg har gjort
- Når alle elementer er færdige samler du din salat som du ønsker med dressing over
- Du kan også hælde din dressing over din perlebyg – så er du i hvert fald sikker på, at dressingen kommer ud i hele salaten
Håber det faldt i god smag hos jer, velbekomme.
Ps. Min smukke baggrund er fra Photostylingbackground, og jeg er så glad for den!
5 Kommentarer
Rikke
12. marts 2021 at 12:55Når man er ude af græskarsæsonen, vil du så vurdere, at salaten kan fungere med fx bagte gulerødder i stedet? Eller sød kartoffel?
Camille Maja
12. marts 2021 at 14:50Hej Rikke, ja bestemt! Det gør jeg selv – især med sød kartoffel! 🙂
Amalie Grønkjær
3. oktober 2022 at 8:13Hejsa, det ser så lækkert ud!
jeg ville høre om du havde noget som salaten ville passe godt sammen med?
Jeg skal holde fødselselsdag, så tænkte at der skulle være lidt mere end bare salaten:)
Vi spiser ikke kød, men er der noget du ellers lige umiddelbart tænkte ville passe ?
Mange hilsner Amalie
Camille Maja
3. oktober 2022 at 8:56Hej Amalie, 1000 tak! Hvis det var mig ville jeg blot bage et lækkert brød og stege tykke stykker halloumi til. Salaten er meget fyldig i sig selv, men ville være lækkert som en del af flere serveringer :)! Måske sammen med rødbedetatar, brød, frisk ost, eller bagt feta med tomat i ovnen?
Amalie Grønkjær
4. oktober 2022 at 8:38Tusinde tak for svar! 🙂