Græskarsalat med serrano

IMG_0450

Jeg er helt vild med denne nye kreation, som jeg lavede i denne uge. Den slår virkelig alle mine andre lune salater, jeg har herinde // Bagt salat med gulerod & rødbede // Lun gulerodssalat med rødbedehummus. Og selvom at det er lidt en efterårsret, så gør det ikke så meget! Jeg er på forkant, og vejret siger nærmest allerede efterår….

Forresten.. Mangler du inspiration til en sund livsstil med nemme opskrifter ? så læs lidt om mit opskriftshæfte her!

Det er ikke alle steder, at man kan købe denne squash – jeg har været så heldig at kunne alliere mig med Torvehallernes Frugt og Grønt (sponsoreret). De er så hurtige med alt det grønne, og de har så mange lækre ting. Hvis i endnu ikke har prøvet at handle der, så kan det klart anbefales. De er så søde, og de har virkelig mange lækre tips til hvilke grøntsager, der er gode sammen, etc.

Butternut Squash er en vintersquash, men også kaldet et vintergræskar. Så er det et græskar, eller en squash? Jeg ved det faktisk ikke. Uanset hvad, så smager den helt fantastisk og har en sød og nøddeagtig smag.
Udover den smager godt, så er en god kilde til fibre, vitamin C, A og E, samt mangan, magnesium og kalium. Den har i øvrigt, som mange andre squash- og græskartyper, mange fede tilberedningsmuligheder: Den kan ristes, koges, pureres til suppe, moses til gryderetter, i brød eller muffins.

Der er altså ikke noget bedre end en fyldig salat. Det er så dejligt let, og det er ikke engang altid, at man behøver noget til. Det er faktisk oftere, at jeg spise sådan en type salat her alene, end som tilbehør. Ift. hvilket kød, der ville passe til, så ville jeg nok sige, at det meste ville passe rigtig godt til. Måske en lys fisk?

Opskriften er som tilbehør til 2 personer – brug den gerne som hovedret også. Lav enten lidt ekstra, eller tilføj couscous/quinoa/bulgur. 

Dressingen der er til, havde jeg faktisk lavet til en anden ret, men den passede perfekt her også. Du kan sagtens spise den uden dressing, da der også er balsamico over salaten – men det giver bare lidt ekstra lækkerhed!

Opskrift

 • 1/2 butternut squash
 • 1 stort rødløg
 • 2-3 håndfuld salat
 • 5 fed hvidløg
 • 4 skiver serrano/parmaskinke
 • Parmesan
 • Timian
 • Olie
 • Balsamico
 • 1/2 tsk. spidskommen
 • Salt & peber
 • Evt. solsikke – og græskarkerner

Dressing:

 • 3-4 spsk. cremefraiche 5%
 • Squeeze lime
 • Salt & peber
 • 1 spsk. hakket rosmarin
 • 1/2 fed hvidløg, presset

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
 • Vask din squash og skær den midt over (gem halvdelen til en anden dag, eller lav en stor portion og gem lidt til frokost dagen efter). Du behøver ikke at skrælle den, så længe du skyller den
 • Nogle fjerner kernerne (jeg gjorde), men det behøves faktisk ikke.
 • Skær din squash ud i store stykker og smid dem i en frost pose. Tilføj 2 spsk. olivenolie, spidskommen, og 1 presset hvidløg – ryst posen godt
 • Tag en bageplade med bagepapir på, og hæld dine squashstykker ud på
 • Pil dit rødløg, skær i grove stykker, og tilføj på bagepladen
 • Nu kommer vi til hvidløget. Her skal du tage bladet fra en kniv, og give dem et lille knæk med den flade side af kniven – så kommer den gode smag lidt ud, men den bliver samtidig bagt rigtig lækker og cremet. Tilføj til bagepladen
 • Krydr med salt og peber og i ovnen i ca. 30 minutter. Det skal være gyldent når det kommer ud igen
 • Lav imens din dressing, og rist dine kerner gyldne på en tør pande
 • Anret med salat, squash/græskar, løg, kerner, revet parmesan, serrano, kerner og lidt balsamico over

Velbekomme 🙂

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.