Grøn Hverdag – Min første kogebog er ude

For en måned siden udkom Grøn Hverdag – min første kogebog. I dette indlæg kan du læse om bogens indhold, samt se mange af de skønne billeder af bogens retter. Grøn Hverdag indeholder 70 grønne opskrifter, med alt fra tilbehør til hovedmåltider. Jeg håber du vil læse med.

Jeg er af den holdning, at det grønne køkken er blevet besværliggjort af medier og andre kogebogsforfattere – og det ville jeg lave om på. Det skal være nemt at spise flere grøntsager og derfor var det et mål for mig, at opskrifterne skulle være så genkendelige og enkle som muligt. I mit arbejde som kostvejleder og min tid som madblogger, støder jeg ofte på en udmelding der lyder: det grønne er besværligt. Mange jeg har talt med udtaler også, at de føler skyld og skam, når de ikke spise “nok” grøntsager og giver nogle gange op på forhånd. Og det forstår jeg godt! Det skal slet ikke være så svært og derfor giver min nye kogebog så meget mening for mig. Retten behøver nemlig ikke at være kompleks eller indeholde 117 forskellige ingredienser, som du aldrig bruger igen. Kogebogen har derfor udgangspunkt i råvarer fra et helt almindeligt supermarked, som er tilgængeligt for alle. Jeg kan kun drømme om, at min kogebog kan hjælpe nogle af jer, til at være mere afslappede omkring det grønne. Det har i hvert fald været intentionen med kogebogen.

Grøn Hverdag er pupliceret af Forlaget Zara. Fotos af Rikke Westesen og grafik af Julie Panton. 

Mere grønt i hverdagen uden besvær

Forbrugsundersøgelser viser, at størstedelen af danskerne gerne vil spise mere grønt, men spørgsmålet er bare: Hvordan? Måske har du selv opgivet de grønne retter, fordi opskrifterne er for lange eller indeholder ingredienser, som du enten ikke kender, eller som er svære at skaffe. Jeg forstår godt, at du opgiver eller mister pusten – det skal nemlig slet ikke være så besværligt. Min kogebog er derfor ikke en lang smøre, om hvor mange grøntsager du skal spise, for at være sund. Det ved vi. I bogen beskriver jeg i stedet, hvordan du kan implementere det grønne på en nem og smagfuld måde. Du kan altså glæde dig til en bog, fuld af smagfulde og enkle opskrifter med det grønne i fokus.

70 grønne opskrifter

Grøn Hverdag indeholder alt fra nem hverdagsmad til grønt tilbehør, gryderetter og de mere snaskede retter. Der skal nemlig være plads til det hele. Der er ingen ‘forbudte’ fødevarer eller løftede pegefinger i de 70 dejlige opskrifter, men derimod en stor håndsrækning til dig, som synes, at det grønne kan være lidt svært. I Grøn hverdag bliver du også vejledt i, hvordan du kan smage maden til med andet end salt og peber. Jeg har lavet et stort smagsafsnit, hvor jeg forklare grundigt om grøntsagernes mange muligheder. Grøntsagerne kan så meget, og du kan få rigtig meget smag med få råvarer uden at gå på kompromis med kvaliteten. Desuden skal du ikke frygte, at du ikke blive mæt, hvis du følger bogens indhold. Der er tænkt på både proteiner og sunde fedtstoffer, så du ikke går sulten i seng.

Inddeling

Opskrifterne er inddelt i kategorier, hvor der derefter følger en tidsoversigt over de forskellige retter. Du kan altså hurtigt slå op i bogen og vælge den opskrift du har tid og overskud til. Der er alt fra salater på 10 minutter til en times tid i køkkenet. Inddelingen af opskrifterne er også ligetil. Måltiderne er til enten to eller fire personer, og den totale forberedelses- og tilberedningstid angives ved samtlige opskrifter. Mange af opskrifterne har en kort forberedelsestid, hvilket passer perfekt ind i en travl hverdag.

Tilberedning af det grønne

Hvis du køber bogen, vil du måske finde opskrifter med grøntsager, du ikke bryder dig særligt meget om. Det drejer sig måske ikke så meget om selve grøntsagen, men om måden, den er tilberedt på. Vær nysgerrig på maden, smag dig frem. Måske lærer du noget nyt og finder ud af, at det handler lige så meget om tilberedning og smagssætning som om selve råvaren. Jeg tror du vil blive overrasket, når du dykker ned i opskrifterne og jeg er sikker på, at du kan lide mange flere grøntsagsretter, end du tror.

I bogen finder du også flere forskellige guides, til blandt andet pestosnurrer og hjemmelavet pasta, så du nemt selv kan lave det derhjemme.

Grøn mad til alle lejligheder

Opskrifterne består af  nemme og smagfulde retter til en hvilken som helst lejlighed. I salathjørnet vil du både finde salater, der er egnet som tilbehør og mættende måltidssalater. Du vil også finde tips til at bygge din egen måltidssalat, sprøde toppings og lækre dressinger. Bogen indeholder også lækre pastaer, gryderetter, supper, tærter og ikke mindst et par stykker af de mere snaskede retter. Alt sammen med fokus på smag og grønt.

Jeg giver også løbende tips til, hvad du kan servere sammen med retten, hvis den ikke udgør et fuldt måltid. Jeg vil også give tips til, hvordan du kan udvikle retten. Jeg har lyst til at give dig så mange tips og tricks som overhovedet muligt, så du selv kan arbejde videre, når du har læst denne bog.


Madens og dens betydning

Maden er en stor del af vores liv og har betydning for vores fysiske og mentale sundhed. Det betyder dog ikke, at jeg i kogebogen vil dele råvarer op i sundt og usundt eller godt og skidt. Der skal være plads til det hele i en varieret kost, og jeg ser ingen fødevarer som forbudte.

Siden 2017 har jeg været selvstændig med www.camillemaja.dk ved siden af mit studie. Jeg har en kandidat i Pædagogisk Psykologi og er certificeret kostvejleder og personlig træner. Jeg har beskæftiget mig en del med mental sundhed, og det er også med den erfaring i baghovedet, jeg har skrevet denne bog. Mad handler om glæde, kreativitet, socialt samvær og bør ikke være noget, der gør os skamfulde og fortvivlede.

Jeg håber, at min bog kan hjælpe dig til at være mere nysgerrig og tryg ved det grønne samt give dig et indblik i, hvor fantastiske og ikke mindst nemme, grøntsager kan være.

Ønsker du at købe Grøn Hverdag

Du finder Grøn Hverdag lige her (reklamelink). Når jeg skriver reklamelink betyder det blot, at jeg får et par ekstra procenter, når du køber bogen via linket. Det er præcis den samme pris for dig, men betyder bare lidt ekstra for min forretning. Du kan også skrive en mail til mig på kontakt@camillemaja.dk, for en signeret bog til 300 kr. (ekskl. levering). Hvis du bor i København, kan jeg også aflevere den personligt til dig.

Tak fordi du læste med og jeg håber du får lyst til et eksemplar af min første kogebog, som jeg er så stolt af!

Kontakt

Er du virksomhed, butiksejer eller andet, og ønsker eksemplarer af kogebogen? Skriv en mail til kontakt@camillemaja.dk, for mere info.

Læs også

6 Kommentarer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.