Cæsarsalat – klassisk opskrift med kylling

Caesar salad eller på dansk Cæsarsalat består af sprød salat, kylling, sprøde brødcroutoner, en velsmagende cæsardressing og parmesanost. Denne opskrift på cæsarsalat er så nem og smagfuld, og fungerer både som en frokostsalat og til aftensmaden.

Cæsarsalat er en ægte caféklassiker og en hjemmelavet version er kun bedre. Jeg håber I får lyst til at prøve opskriften og blive overbevist! Cæsarsalat er sådan en god og simpel salat, og med ganske få ingredienser. Det er skønt at der ikke skal mere til, for at servere en lækker og luksuriøs salat. Den helt klassiske udgave er uden kylling, men det synes jeg hører til. Således kan salaten også serveres som en måltidssalat, til både frokost og aftensmad. Jeg kan også forestille mig at lave en cæsarsalat, hvis vi får gæster en sommeraften. Det er nemlig en salat der imponerer.

Har du lyst til flere måltidssalater? Du finder en større samling lige her

Hvordan laver man cæsarsalat?

En cæsarsalat består som sagt af ganske få ingredienser. Basen består af romainesalat eller hjertesalat, som du selv tilpasser efter hvor stor sulten er. Hvis du har andet salat i køleskabet, der skal bruges, skal du naturligvis bare bruge det.

Dressingen er super cremet og kan nemt laves i en minihakker eller med en stavblender – så slipper du også for, at dressingen skiller. Dressingen er nok det vigtigste element i en cæsarsalat og består af: æggeblomme, ansjoser, dijonsennep, olivenolie, citron og parmesan. En helt fantastisk dressing og med masser af umami-smag. Du skal i øvrigt ikke lade dig skræmme af ansjoserne! De smager ikke af fisk og bør helst ikke undlades i salaten. Ansjoser er fantastisk i retter du ønsker umami, salt og dybde. Jeg bruger dem f.eks. også i denne kødsovs.

Kyllingen kan du både tilberede på panden eller i ovnen. Du kan også bruge en rest kyllingekød fra dagen forinden, pochere kødet eller stege dem med skind på. Gør hvad du synes er nemmest.

Croutoner skal der også til. Her vil jeg selvfølgelig anbefale, at du laver dine egne croutoner, med daggammelts brød. Her skal du blot skære brødet i tern, vende det i olivenolie og salt, og bage dem gyldne i ovnen. Det smager så meget bedre end købeversionen.

Udover der er parmesan i dressingen, skal der også lidt på toppen. Du kan enten lave flager eller rive parmesanen fint over salaten.

Sidst men ikke mindst. Hvis du har mere grønt i køleskabet du vil have brugt, så kom det endelig i salaten. I denne version har jeg selv tilføjet lidt asparges og tomat, og det gør ikke salaten mindre god.

God fornøjelse med opskriften og velbekomme.

Cæsarsalat med kylling

Cæsarsalat består af sprød salat, kylling, brødcroutoner, en velsmagende cæsardressing og parmesanost. Denne opskrift på cæsarsalat er så nem og smagfuld, og fungerer både som en frokostsalat og til aftensmaden. Velbekomme.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret, Salat
Køkken Amerikansk, Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Cæsardressing

 • 2 ansjosfileter, i olie
 • 1 fed hvidløg (kan undlades)
 • 1 æggeblomme
 • 1 spsk. vand
 • 1 tsk. dijonsennep
 • 0.5 dl olivenolie
 • 40 g revet parmesan
 • Smages til med et par spsk. citronsaft (eller hvidvinseddike), salt og peber

Kylling

 • 4 kyllingebrystfileter
 • Olivenolie eller smør til stegning
 • Salt og peber
 • Eventuelt citronsaft, til at gøre kyllingen ekstra saftig

Salat

 • 2 stk. romaine eller hjertesalat
 • 2 håndfulde croutoner (daggammelt brød, vendt i olie og salt og bagt gyldne i ovnen)
 • 1 håndfuld revet parmesan, til topping
 • Eventuelt andet grønt, efter eget ønske

Sådan gør du
 

Cæsardressing

 • Start med dressingen. Snit ansjosfileter og hvidløg så fint som muligt. Kom begge dele, samt æggeblomme, vand, dijonsennep, olie og parmesan i en minihakker, blender, foodprocessor eller brug en stavblender. Blend til du får en konsistens, der minder om en tynd mayonnaise.
 • Smag til med et par spsk. citronsaft, salt og peber. Stil til side.

Kylling

 • Kom lidt fedtstof på panden og steg kyllingen til er gennemstegt (ca. 7 minutter på hver side ved middel varme). Jeg plejer at tilføje saften fra en halv citron, lige inden kyllingen er færdig. Det gør den ekstra saftig.
 • Skær det tilberedte kyllingekød i skiver.

Salat

 • Skyl og pluk salatbladene og placer dem på et salatfad. Vend halvdelen af dressing heri og fordel kylling og croutoner over salaten.
 • Top med ekstra dressing, revet parmesan og servér.

Funfact: Hvorfor hedder det cæsar salat?

Mange tror måske at cæsarsalaten er opkaldt efter en romersk kejser, men det er det faktisk ikke. Salaten er skabt af en mad ved navn Caesar Cardini. Han var italiensk immigrant til USA under Første Verdenskrig og salaten kan derfor siges at være en italiensk/amerikansk fusion.

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.