En lille anbefaling: Madkursus hos Hahnemanns køkken

Reklame / Igår var jeg inviteret til et lærerigt madkursus hos Hahnemanns Køkken. Aftenens tema fra ramen og var super spændende og meget givende! Jeg har længe synes at det asiatiske køkken kan være svært at kaste sig ud i. Det behøver det slet ikke at være og det kræver blot øvelse, et kendskab til de asiatiske smage og modet til at kaste sig ud i det! Læs mere om oplevelsen med ramen-kurset herunder.

Oplevelsen igår var lige i min ånd. Alle kunne være med, uanset niveau, vi var få på holdet og så lærte jeg super meget. Hahnemanns Køkken er placeret på Østerbro og tilbyder også kurser i: bagning, dumplings, mellemøstens mad, fermentering, julemad og meget mere. Jeg kan kun anbefale at prøve et madkursus, og I kan se de forskellige der tilbydes lige her. Deres undervisere brænder virkelig også for det de laver og jeg elsker sådan noget!

Jeg synes at et madkursus er en af de sjoveste måder at lære nye tricks i køkkenet på. Jeg lærer selv bedst ved at få tingene vist og derefter prøve dem af med det samme. Efter madkurset igår har jeg har virkelig fået øjnene op for det japanske køkken og har allerede skrevet nogle ting på min indkøbsliste.

Mit køkken indeholder i forvejen soya, fiskesauce, oyster og en paste, men der mangler noget mere! Jeg skal ud og have fat i en miso paste og noget sake, så jeg kan lave en lækker ramen snart igen! Jeg tænker også at der i den forbindelse, kommer nye opskrifter på bloggen med smagen af asien.

Hvis I skal have opdateret jeres asiatiske lager, kan jeg med fordel anbefale Kakshidi Food Trading I Kødbyen på Flæsketorvet. De har virkelig alt og til gode priser.

Ramen

Ramen er en af de vigtigste japanske retter der, og en ret med en stærk tradition. Ramen er en suppe med ramen-nudler (heraf navnet), hvori tilbehøret ofte består af en form for kød, grøntsager, tang, smilende æg, bambus og svampe. Derudover skelnes der også mellem forskellige typer af ramen:

  • Shoyu-ramen er baseret på en suppe krydret med japansk soyasovs. Denne ramen er mest udbredt i Tokyo og er klar og brunlig
  • Miso-ramen er baseret på miso, som er en pasta af fermenterede sojabønner
  • Shio-ramen baseret på salt og fremstilles ofte ved brug af fiskesuppe, og er oftest lys og klar
  • Tonkotsu-ramen karakteriseres ved en hvidlig og uklar suppe, som er lavet gennem længere udkog af svineknogler

Det vigtigste i en ramen er den base den laves på. Det er vigtigt med en lækker og smagfuld fond, som suppen bygges op omkring. Vi lavede vores shoyu ramen på kylling (og skrog), forårsløg, gulerødder, ingefær, hvidløg og soya. Senere blev den toppet med kød, forårsløg, svampe, smilende æg og tang. Det smagte fantastisk! Jeg er også personlig mest vild med Miso -og Shoyu ramen, hvor det var den sidstnævne, vi lavede på kurset igår. Vi blev desuden undervist at Silla Bjerrum, som er en ekspert i japansk madlavning og bosat i London.

Alt i alt en utrolig givende dag med masser af nye tricks, som jeg bestemt tager med videre. Jeg skal lige øve mig lidt mere, før jeg laver en opskrift på ramen her til bloggen. Kæmpe anbefaling herfra til Hahnemanns madkurser, som I finde lige her.

I kan med fordel tjekke bloggens allerede eksisterende asiatiske opskrifter ud:

Jeg håber I får en dejlig onsdag!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.