Ovnbagt torsk med peberfrugtsauce

Jeg har lavet den lækreste hverdagsret! En ovnbagt torsk i fad, med en cremet peberfrugtsauce. Opskriften er så nem, kræver ikke mange ingredienser, og så smager det af utroligt meget. Retten tager ingen tid at forberede og derefter skal den blot hygge sig i ovnen. Perfekt til alle jer, som ikke altid gider at stå så længe i køkkenet. God fornøjelse.

Hvis du bliver glad for peberfrugtsauce, så skal du prøve denne cremede pasta med peberfrugt.

Jeg lavede denne ret med torsk her i weekenden, hvor vi fik det til frokost. Det var skønt med en lun frokost, nu når vejret er lidt ekstra kedeligt for tiden. Derudover havde vi dagen forinden fået en fiskekasse fra Fiskerikajen, som er noget de er startet på i starten af corona-perioden. Vi hentede den på Nørrebro, men den kan også sendes. I denne omgang indeholdte fiskekassen både torsk, slethvar, laks og skrubbefiletter, hvor vi frøs alt undetagen torsken ned.

Kassen indeholder fisk til 3-4 måltider for en familie på 4, og står til 500 kr. Det synes jeg er en fed pris, for så meget lækker og frisk fisk. Det var blot et lille tip!

Torsk i fad er nok et hit hos de fleste. I hvert fald hos alle os, der elsker fisk. Personligt er jeg selv vild med retter som denne, fordi de er så nemme at lave og kræver minimal forberedelse. Jeg håber I kan lide denne version! Velbekomme!

Ovnbagt torsk med peberfrugtsauce

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 250-300 g g torskefilet
  • 2 dl ris (koges i 3 dl vand + lidt salt)
  • 3 røde peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1.5 dl fløde
  • 1 citron
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Olivenolie, salt, peber
  • Eventuelt balsamico

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader, varmluft.
  • Skyl peberfrugt og skær i grove skiver. Skær rødløget i kvarte og mas hvidløget med bladet af kniven. Vend blandingen i 1 spsk. olie, salt, peber og eventuelt til balsamico, hvis du har. Giv det ca. 20 minutter i ovnen, når den er varm.
  • Kog din ris efter posens anvisninger. Jeg kogte vandet efter det grønne havde været 10 minutter i ovnen. Så passede det hele sammen.
  • Når det grønne kommer ud af ovnen, finder du en blender/stavblender frem. Blend grøntsager, 1 håndfuld basilkum, fløde og saften fra 1/2 citron. Smag til med ekstra salt, peber og citronsaft.
  • Kom din sauce i et ildfast fad og placer dine torskefileter ned i saucen. Tilføj et par skiver citron og giv det 15 minutter i ovnen.
  • Når torsken er færdig kan du eventuelt drysse med lidt ekstra basilkum og friskkværnet peber. Server det lækre torskefad med kogte ris. Velbekomme!

Noter

For at spare lidt tid, kan du også stege det grønne godt af på en pande. Det giver ekstra smag, når det bages i ovnen, men hvis du er i tidsnød, kan det lade sig gøre! 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    Opskrift Vurdering




    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.