De nemmeste røræg

IMG_0789

Røræg er lige til at gå til, og en helt almindelig portion, kræver ikke så meget andet, end æg og krydderier. Alle kan lide dem forskelligt, men jeg har netop fået en ny favorit, som egentlig opstod, da jeg skulle tømme ud i køleren.

. . . Mangler du inspiration til en sundere livsstil – så læs mere om mit nye opskriftshæfte her.

Personligt er jeg rigtig glad for ost, og jeg bruger det ret ofte i madlavning. Der skal være plads til det hele – og fra et ernæringsmæssigt perspektiv, så anbefaler man max. 25 g ost om dagen. Den mængde der er i mine røræg er 12-20 gram (hytteost vejer mest) – og det er helt perfekt til mig. Det tilfører en mere cremet smag, og bringer lidt fedt til min mad.

Opskriften er til 1 person: 

Opskrift

 • 2-3 æg
 • 2 spsk. mælk
 • Frisk timian
 • Salt & peber
 • 1-2 spsk. valgfri ost: feta, parmesan, hytteost (jeg tilføjer altid lidt ost, for at gøre den ekstra cremet)
 • Evt. et stykke ristet rugbrød til

Toppings idéer: 

 • Timian
 • Tomat
 • Bacon
 • Serrano
 • Rugbrød
 • Avokado

Fremgangsmåde

 • Pisk æg, mælk, salt, peber, timian og ost sammen
 • Varm en pande om med en smule fedtstof på
 • Rør rundt et par minutter og lad æggene samle sig.
 • Jeg giver dem aldrig særlig længe, da jeg lader dem samle sig færdigt på den varme pande. Desuden kan jeg godt lide dem ekstra cremede, men hvor de stadig har samlet sig.
 • Det hele tager under 5 minutter, så det er ikke længe i skal vente på disse lækre røræg!

Håber i kan lide dem – god dag! 🙂

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.