Mine vegetariske favoritter

En ny uge er igang og jeg har samlet seks af mine vegetariske favoritter her på bloggen. Retterne er lækre, simple, økonomiske og ikke mindst mættende. Indlægget indeholder smagfulde grønne måltider, som jeg ofte tyer til, når jeg skal lave vegetarisk. I finder alt fra denne cremede pasta til simreretter, lækre tærter og min yndlingssuppe for tiden. Jeg håber I selv finder nogle nye favoritter. God fornøjelse.

Mere grønt i hverdagen og vegetariske favoritter

Vegetarisk mad er ikke noget nyt for mig og jeg har faktisk levet primært vegetarisk i mange år. Jeg har intet imod at spise kød, men foretrækker oftest det grønne, eller et lækkert stykke fisk/lyst kød. Det er jo en smagssag, men jeg vil altid opfordre andre til at eksperimentere med det grønne. Grøntsager indeholder desuden utrolig meget smag og kan tilberedes på 117 forskellige måder. Derfor synes jeg også at det grønne univers er langt mere spændende end meget andet, da det er så stort og ikke mindst farverigt!
At implementere mere grønt i hverdagen har naturligvis også nogle miljømæssige og kostmæssige fordele, som jeg ved I nok også ved.

Hvis I finder en ret I kunne tænke jer at lave, trykker I blot på opskriftens billede eller på det link der findes i beskrivelsen af den ønskede opskrift. Jeg har glædet mig til at udgive dette indlæg med mine vegetariske favoritter og jeg håber I vil tage godt imod det.

Fyldig gulerodssalat

Denne gulerodssalat fungerer både som et hovedmåltid og som tilbehør og denne smager altså fantastisk. Salaten er nem at lave og alt det grønne skal blot i ovnen i ca. 30 minutter, for derefter at blandes med de resterende ingredienser. Hvis I vil spise salaten som et hovedmåltid ville jeg anbefale at spæde op med ekstra gulerødder og lidt ekstra bulgur. Så skal I nok blive mætte.

Jeg har efterhånden en del fyldige salater på bloggen. Min evige favorit er nok denne perlebygsalat med stegt halloumi, men jeg er også særligt glad for disse knuste kartofler med syrlig dressing. Derudover har jeg et samlet indlæg, hvor I kan finde flere fyldige salater.

Pasta med cremet peberfrugtsauce

Pastaen her er en af de nyeste opskrifter på bloggen, og jeg kan se I har taget rigtig godt imod den! Den er i hvert fald blevet gemt og læst en del gange og det gør mig så glad. Det er jo altid dejligt at se.

Pastaen er vendt i en cremet peberfrugtsauce, som består af bagte peberfrugt, løg, hvidløg og tomat. Efter det grønne er bagt, blendes det med fløde og vendes i den kogte pasta. Pastaretten er nem at lave, med få ingredienser, og fungerer både til middagsselskabet og til en travl hverdag. Det er faktisk en af de bedste pastaer jeg længe har lavet!

Jeg har desuden en del pastaretter på bloggen, som I kan finde lige her.

Tærte med græskar og aubergine

Denne tærte med græskar og aubergine er lige efter sæsonen. Jeg har selv lige købt græskar til at lave en ny slags græskartærte, som jeg skal lave her på onsdag. Jeg elsker tærte! Det er også en af de retter jeg ofte tyer til, hvis jeg har noget i køleren der skal spises. Det er det perfekte tøm-køleskabet-måltid og oftes skal du blot bruge noget grønt, æg og selvfølgelig en tærtedej, og så er der aftensmad. Denne version er som sagt med græskar og aubergine, som er bagt lidt af på forhånd. Virkelig en lækker version og et dejligt mættende måltid.

Tærter er også eminente til frokosten dagen efter og perfekte i madpakken. Hvis I er nysgerrige efter hvilke andre tærter der findes på bloggen, finder I dem lige her. 

Spinattærte med rødbedesalat

Nu ved jeg godt jeg lige anbefalede en anden tærte, men denne spinattærte er nok min absolutte favorit af tærter! Spinattærte med rødbedesalat har jeg fået i hele barndommen og tærten har fulgt mig lige siden. Det er en af min mors opskrifter og den bliver bare aldrig kedelig.

Tærten er utrolig nem at lave og smager af utrolig meget. Det er ikke for sjovt at jeg kalder den for verdens bedste spinattærte! Sammen med spinattærten kan jeg også anbefale at man laver en rødbedesalat, hvilket jeg også giver opskriften på.

Rød karry med græskar

Denne røde karry er også en af mine favorit efterårsretter. Efteråret er lige om hjørnet og jeg ved at sådan nogle gryderetter som denne, falder i god jord hos de fleste. Sådan en lækker skål at varme sig på, når det rusker lidt ekstra udenfor.

Retten er dejlig cremet med smagen af græskar og karry og er nem at lave. Retten er derudover økonomisk og fungerer rigtig godt til børnefamilier.

Tomatsuppe med fennikel og friskbagt brød

Tomatsuppe, og alle andre supper er et skønt vegetarisk måltid, som også er nemt at lave. Hvis I endnu ikke har prøvet at tilføje fennikel til jeres tomatsuppe, så prøv det! Det giver en ekstrem lækker smag, og ikke af lakrids, som fennikel også kan smage lidt af. Når det steges af og koges op sammen med alle tomaterne, så forsvinder den lidt skarpe smag. Det er en fantastisk kombination og er endnu en af min mors kreationer, som er endt her på bloggen.

Server suppen med lidt creme fraiche, friske krydderurter på toppen og en skive brød (eller flere!), til at dyppe med.

Tak fordi du læste med

Det var alt for denne gang og tak fordi I havde lyst til at læse om mine vegetariske favoritter. I kan finde mange andre vegetariske muligheder her på bloggen, hvis I blot tager et hurtigt kig gennem mine opskrifter. Jeg laver primært vegetarisk mad og det er derfor det der fylder mest her på min side. Jeg håber I kunne finde nogle nye lækre retter og måske blive inspireret til ugen madplan.

Rigtig dejlig mandag til jer!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.