Fyldig gulerodssalat med feta, persille, bulgur og saltbagte mandler

Mmhhh… Jeg serverede en fyldig gulerodssalat til aftensmaden igår, og den blev så lækker. Udover salaten fik vi stegt rødfisk, og det var en dejlig let omgang aftensmad. Salaten er fyldig og både gulerødder og bulgur giver en dejlig mæthedsfornemmelse. Har I lyst til at prøve? Opskriften er enkel og den findes den lige herunder. God fornøjelse!

Jeg har efterhånden en del fyldige salater på bloggen. Min evige favorit er nok denne perlebygsalat med stegt halloumi, men jeg er også særligt glad for disse knuste kartofler med syrlig dressing. Derudover har jeg et samlet indlæg, hvor I kan finde flere fyldige salater. Det er særligt lækkert her i den lidt varmere tid, hvor man ofte har lyst til et lettere aftensmad.

Nem aftensmad

En fyldig gulerodssalat fungerer til det meste. Jeg serverede den som sagt til et stykke stegt fisk, men I kan også servere den til andet kød, eller lave det helt vegetarisk. Hvis I vil spise salaten som et hovedmåltid ville jeg anbefale at spæde op med ekstra gulerødder og lidt ekstra bulgur. Så skal I nok blive mætte.

Personligt er jeg bare rigtig vild med en salat med bagt grønt. Det er dejligt nemt og ofte har jeg allerede til det i køleskabet. I kan egentlig sammensætte præcis som I ønsker. Jeg forsøger altid at bruge følgende. En form for rodfrugter, kartofler eller andet groft. Derudover skal der lidt ekstra fylde til som f.eks. bulgur, quinoa, perlebyg, linser, eller hvad I ellers har derhjemme. Hvis jeg har nogle friske krydderurter, eller frisk spinat/salat/grønt, så kommer det også i. Til sidst er der dressingen. Nogle gange plejer en dressing slet ikke at være nødvendigt, hvis det bagte grønt er vendt i lidt olie og krydderier, eller hvis der er en cremet feta i. Men hvis jeg bruger dressing til kan det være alt fra en lækker pesto, til sennepsvinaigrette, olie-eddikedressing, en smule lime- eller citronsaft, eller en form for cremefraiche dressing. Det er en smagssag.

Jeg håber det gav lidt ekstra inspiration, og nu er det tid til opskriften på en lækker gulerodssalat. Velbekomme! 

Fyldig gulerodssalat

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Saltbagte mandler - Du kan med fordel lave de saltbagte mandler på forhånd, og evt. en større portion

 • 1 dl mandler
 • 0.5 dl kogt vand
 • 1 spsk salt

Salaten

 • 7 stk. gulerødder (mine er i forskellige farver)
 • 2 stk. rødløg
 • 2 spsk. olie
 • 2 spsk. balsamico
 • 1 tsk. honning
 • 1 håndfuld feta
 • 1 håndfuld saltbagte mandler
 • 1.5 dl bulgur (koges med 3 dl vand + salt)
 • Persille
 • Salt, peber & evt. lidt citronsaft

Sådan gør du
 

Saltbagte mandler

 • Start med at tænde ovnen på 160 grader. Opløs derefter salt med kogende vand og bland mandlerne heri. Lad det trække i 10 minutter og hæld så vandet fra
 • Giv mandlerne 15 minutter i ovnen, hvor du gerne må vende mandler undervejs. Lad mandlerne køle af før de kommer på et tætsluttet glas

Gulerodssalat

 • Stil ovnen på 200 grader, varmluft. Tag alle ingredienser frem og skyl/rens gulerødderne. De må gerne beholde skrællen på
 • Skær gulerødder og rødløg i halve/kvarte, alt efter størrelse. Vend det i en blanding af: 2 spsk. olivenolie, 2 spsk. balsamico, salt, peber og en tsk. honning. Giv det derefter ca. 30 minutter i ovnen. Vend det en enkelt gang undervejs
 • Mens du venter kan du koge din bulgur. Her bringer du 3 dl vand i kog. Når det koger tilsætter du din bulgur og en tsk. salt. Skru ned til middelvarme og lad det simre i 10 minutter. Sluk derefter for varmen, rør rundt med lidt ekstra salt og peber og smag evt. til med lidt citronsaft. Lad det stå med låg på indtil det varme skal ud af ovnen
 • Tid til anretning! Jeg kom den kogte bulgur i bunden, og så de bagte gulerødder, løg for derefter at toppe med feta, frisk persille og saltbagte sprøde mandler. Mmmhh!

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.