Kålssalat med jordskokker & syrlig dressing

Så har jeg endnu en opskrift klar til jer. Denne gang står den på en lækker kålsalat med jordskokker & syrlig dressing. Kålsalaten kræver ganske få ingredienser og kan serveres til det meste som let tilbehør. Både kål og jordskokker er ved at være ude af sæson, så det er med at nyde dem begge så længe det varer! Jeg håber I kan lide opskriften. 

Grønkålen er ved at være sidste udkald, hvor jordskokker kan nydes til april. Sådan cirka! Begge dele holder sig rigtig godt på køl (i pose), og jeg synes virkelig at grønkål og jordskokker fungerer godt sammen.

Jordskokker i sig selv er fantastisk, og kan nydes på mange måder. Min favorit er nok at langtidstilberede dem hele i ovnen. Her plejer jeg at give dem ca. 2.5 time på 100 grader, hvor jeg derefter steger dem i lidt smør og timian. Den lange bagetid giver en utrolig sød smag til jordskokkerne, og så med lidt stegeskorpe er der ikke et øje tørt. De bagte jordskokker kan nydes som de er, eller med en klat creme fraiche til. Der skal ikke mere til! Men nu var det jo ikke bagte jordskokker det kun skulle handle om.

Denne kålsalat med jordskokker ville jeg som sagt serverer som tilbehør, til det meste slags kød. Personligt serverede jeg den til en oksemørbrad, og det smagte skønt. Salaten kan også spises som hovedret. Her ville jeg dog tilføje en form for bulgur, quinoa, perlespelt eller andet, som kunne give salaten lidt ekstra fylde og mæthed.

Nu til selve opskriften! Jeg håber I synes om den – velbekomme. Husk I kan handle opskriften hjem gennem ‘Måltidsknappen’, som findes I alle mine opskrifter. 

Kålsalat med jordskokker

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 10 jordskokker
 • 10 grønkålsblade
 • 1 håndfuld ristede mandler (eller andre kerner)
 • 1 håndfuld granatæblekerner
 • Olivenolie, salt, peber
 • Evt. lidt feta på toppen

Dressing

 • 1.5 spsk. olivenolie
 • 3 tsk. dijonsennep
 • 2 tsk. honning
 • salt, peber

Sådan gør du
 

 • Tænd din ovn på 200 grader varmeluft, rens dine jordskokker grundigt, og skyl din grønkål
 • Skær jordskokkerne i skiver og fjern grønkålen fra stilken. Vend både jordskokker & grønkål i lidt olivenolie, salt og peber. Giv jordskokkerne ca. 30 minutter i ovnen, når den er varm. Grønkålen kan du enten riste sprød på en pande, eller give den 10 minutter i ovnen
 • Mens du venter kan du riste dine kerner på en tør pande med lidt salt. Stil kernerne til side og bland din dressing. Smag til med hvad end du synes den kunne mangle
 • Efter 30 minutter er dine jordskokker & grønkål færdigt. Anret blandingen på et fad og top med dressing, granatæblekerner, sprøde kerner og eventuelt lidt lækker feta. Jeg gjorde det ikke i min version, men det kunne også være lækkert! Velbekomme

Hvis I mangler mere inspiration til lækkert tilbehør, kan jeg også nævne disse:

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.