Græskartærte med bagt Hokkaido og aubergine

Græskartærte med bagt Hokkaido, aubergine og løg. En skøn efterårstærte med masser af smag og med få ingredienser. Bloggen har en masse græskaropskrifter og denne er endnu en til samlingen. Jeg håber det smager. 

Hvis I er ligeså vilde med tærter som jeg, så finder I mange flere lige her

Jeg havde en masse græskar liggende og det skulle bestemt ikke gå til spilde. Jeg tænkte derfor at en lækker græskartærte med, ville være lige sagen – og det var det! Smagen var utrolig god, og så var det nemt lige at bikse sammen. Derudover passer tærten også sig selv i ovnen, det meste af tiden, og den slags mad elsker jeg! Jeg havde bagt det grønne forinden, for at få en god karamelisering på de forskellige grøntsager, og det fungerer bare super godt i en tærte synes jeg. Derudover kan tærten ikke nå at blive færdig, hvis du ikke bager det grønne inden, eftersom det er ret groft.

Rigtig god fornøjelse med madlavningen, og velbekomme! 

 

 

Tærte med græskar & aubergine

5 fra 1 stemme
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tærtefyld

 • 1 rødløg
 • 1/2 aubergine
 • 250 g hokkaido (eller butternut squash)
 • 50 g feta

Tærtedej

 • 100 g hvedemel
 • 100 g grahamsmel
 • 100 g koldt smør i firkanter
 • 1 spsk sesamfrø
 • 3 spsk koldt vand
 • 1 tsk. salt

Æggemasse

 • 3 æg
 • 1 spsk cremefraiche
 • 1 håndfuld frisk persille (kan undlades)
 • 50 g revet parmesan/anden hård ost
 • 1 tsk. revet muskatnød (kan undlades)
 • 1 tsk. salt & peber

Sådan gør du
 

Tærtefyld

 • Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmeluft. Skyl derefter det grønne, skær auberginen i halvmåner, græskaren i skiver og løgene i både. Vend blandingen i lidt olie, salt og peber, og giv det ca. 20 minutter, når ovnen er varm
 • Lav dejen mens du venter. Bland alle ingredienserne sammen
 • Rul dejen ud på et let meldrysset køkkenbord, og find en passende form, som du smørrer ind i lidt fedtstof (jeg brugte en aflang tærteform på 11 x 35 cm). Kom dejen i formen, og prik nogle huller i dejen med en gaffel. Forbag dejen i ca. 10 minutter
 • Rør æggemassen sammen og stil til side
 • Nu er det tid til at samle din tærte: Kom det bagte fyld i din tærte, hæld æggemassen over, og giv tærten ca. 30 minutter, midt i ovnen. Tærten er færdig når den er gylden på toppen, og æggemassen har samlet sig
 • Serveres varm/lun og evt. med en salat som tilbehør. Velbekomme

Personligt elsker jeg en god tærte fordi det er nemt, og fordi det er en rigtig god måde at få spist ud af køleskabet. Det er ofte jeg laver tærte, når jeg har lidt kedeligt grønt på lager. Det er så lækkert, og så undgår man for meget madspild!

Jeg håber I får en skøn weekend, når I kommer så langt.

Læs også

2 Kommentarer

 • Svar
  Annea Søgaard
  4. oktober 2019 at 5:40

  5 stars
  Mm mm mmmm?

  • Svar
   Camille Maja
   4. oktober 2019 at 10:51

   Tak mor 😉 Så lækkert jo!
   Kram

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.