Go Back

Tærte med græskar & aubergine

5 fra 1 stemme
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tærtefyld

  • 1 rødløg
  • 1/2 aubergine
  • 250 g hokkaido (eller butternut squash)
  • 50 g feta

Tærtedej

  • 100 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g koldt smør i firkanter
  • 1 spsk sesamfrø
  • 3 spsk koldt vand
  • 1 tsk. salt

Æggemasse

  • 3 æg
  • 1 spsk cremefraiche
  • 1 håndfuld frisk persille (kan undlades)
  • 50 g revet parmesan/anden hård ost
  • 1 tsk. revet muskatnød (kan undlades)
  • 1 tsk. salt & peber

Sådan gør du
 

Tærtefyld

  • Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmeluft. Skyl derefter det grønne, skær auberginen i halvmåner, græskaren i skiver og løgene i både. Vend blandingen i lidt olie, salt og peber, og giv det ca. 20 minutter, når ovnen er varm
  • Lav dejen mens du venter. Bland alle ingredienserne sammen
  • Rul dejen ud på et let meldrysset køkkenbord, og find en passende form, som du smørrer ind i lidt fedtstof (jeg brugte en aflang tærteform på 11 x 35 cm). Kom dejen i formen, og prik nogle huller i dejen med en gaffel. Forbag dejen i ca. 10 minutter
  • Rør æggemassen sammen og stil til side
  • Nu er det tid til at samle din tærte: Kom det bagte fyld i din tærte, hæld æggemassen over, og giv tærten ca. 30 minutter, midt i ovnen. Tærten er færdig når den er gylden på toppen, og æggemassen har samlet sig
  • Serveres varm/lun og evt. med en salat som tilbehør. Velbekomme