Rødbederisotto med friskost – lækker efterårsmad

Klokken har slået efterår, og i denne forbindelse har jeg lavet den lækreste rødbederisotto med timian og friskost. Det er jo ikke første gang jeg deler en risotto, og denne gang blev det en mere farverig en af slagsen. Jeg elsker virkelig den røde farve, og så smager det bare fantastisk. Få opskriften lige herunder. 

Det er jo inden hemmelighed at jeg elsker risotto. Da jeg var med i Masterchef 2018, så var det også det jeg kom længst på. Jeg vandt både risottoudfordringen, og derudover var det også det der fik mig med i Masterchef til at starte med. Det var en sjov tid, men så er det også prøvet. Dengang tilmeldte jeg mig mest for sjov med min bror, og så endte jeg sørme i semifinalen. Jeg har fået nogle gode venner ud af det, og også en oplevelse for livet. Men nu nøjes jeg bare med at lave mad i mit lille køkken – det er nu altså hyggeligst uden et kamera i ansigtet!

Er det svært at lave risotto?

Det synes jeg ikke det er. Nu har jeg skrevet en grundig fremgangsmetode, og så er det bare om at prøve sig frem. Jeg kan godt lide når risene stadig har lidt bid, og nogle kan godt lide når den er mere klistret. Det er en smagssag! Du kan også se denne lille video, hvor fremgangsmåden bliver vist rigtig godt.

God fornøjelse!

Rødbederisotto

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Risottoen

 • 2 stk skalotteløg
 • 320 g risottoris
 • 1 liter vand med 2 bouillonterninger
 • 3 dl hvidvin (en billig tør hvidvin kan gøre det)
 • 5 spsk. æblecideredikke (erstat med citron)
 • 50 g parmesan
 • 1 håndfuld frisk timian
 • 1 spsk smør (kan undlades)
 • 4 spsk friskost eller ricotta
 • Smag til med salt, peber og ekstra syre
 • Toppes med frisk timian, revet parmesan og evt. en klat friskost (ricotta/gedeost kan med fordel også benyttes)

Rødbedetern + mos

 • 400 g rødbeder
 • 1 spsk smør
 • 1-2 spsk kogevand
 • 2 spsk hakket frisk timian
 • Smages til med salt og peber

Sådan gør du
 

Rødbedetern + mos

 • Start med at skær dine rødbeder ud i 1x1 cm (uden skræl). Kom dem derefter i letsaltet vand og lad dem småkoge i ca. 15 minutter. De skal have en lille smule bid
 • Når rødbederne er færdige, tager du 1/4 til siden. De skal nemlig i din risotto til sidst. Kom de resterende rødbedetern i en minihakker/blender, sammen med lidt kogevand, smør, salt og peber. Smag til og stil til side

Risottoen

 • Kom 1 liter vand i en gryde og kog det op med et par bouillonterninger
 • Varm en stor pande med et par spsk. olie. Tilføj finthakkede løg og lad dem stege i et par minutter. Tilføj derefter risene, og når de er blevet gennemsigtige, tilføjer du din hvidvin. Lad vinen fordampe før du går videre til næste trin
 • Når vinen er fordampet tilføjer du en grydeske med fond (ca. 2 dl af gangen) til dine ris. Skru lidt ned for varmen
 • Dette gentager du indtil der ca. er 2 dl fond tilbage. Fonden skal simre ind, inden du tilføjer mere, så risottoen kan blive tilberedt & lækker cremet
 • Når der er 2 dl fond tilbage, og risene stadig har lidt bid, tilføjer du rødbedetern, mos, syre (citron/eddike), ost, smør, og timian
 • Rør godt rundt og smag den til med ekstra salt, peber og syre. Dine risottoris skal være tilberedte med stadig med lidt bid. Jeg plejer derefter at tilføje en ekstra skefuld fond, så risottoen løsner sig lidt igen
 • Hvis du godt kan lide den mere klistret og ostet, så tilføjer du selvfølgelig bare mere ost. Jeg dømmer ikke! 
 • Server med det samme, og evt. med friskbagt brød til. Velbekomme

Ønsker du flere opskrifter på risotto? Jeg har både en version med græskar og en med svampe, begge er perfekte til denne årstid, der kommer os i møde. Velbekomme.

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.