Rejseguide til den græske ø Skiathos

Min rejseguide til Skiathos er nu klar til jer! Skiathos er en smuk græsk ø og måske den mest populære i øgruppen Sporaderne. I dette indlæg kan du læse om de forskellige strande, spisesteder og diverse andre tips, til en skøn ferie på Skiathos. Rigtig god læselyst.

Skiathos som feriedestination er til dig der ønsker ren afslapning. Der er ikke så meget at lave og hvis du har brug for en uge, med plads til at læse bøger, sole dig og spise lækker mad, så er Skiathos nok noget for dig.

Hvis du har lyst til at se min ferie kortet ned til 60 sekunder, så har jeg lavet en lille video her

Udsigten til stranden Krifi Ammos

Jeg har nu været på øen to gange og denne gang var næsten endnu bedre end den første. Vi købte rejsen gennem Spies, som havde flere forskellige pakkerejser til Skiathos. Jeg ved Apollo også har samme ordning. Normalt plejer jeg egentlig at booke hotel/lejlighed og fly seperat, da det giver lidt mere frihed. Men i år havde vi lyst til at ferie, hvor vi skulle lave så lidt som muligt. Ferien blev bestemt også afslappet og vi fik besøgt så mange smukke strande, sejlet, samt spist en masse fantastisk mad.

Vi fik simpelthen så meget lækkert at spise, som jeg også glæder mig til at dele med jer her på bloggen. Der vil altså komme en masse græske opskrifter herind løbende.

Hvor skal du bo?

Dette punkt er meget individuelt. Øen er jo ikke særlig stor og er meget bakket. Så medmindre du lejer bil, så ville jeg anbefale dig at bo i gåafstand til både by og strand. Vi boede selv 10 minutters gåafstand fra begge dele og det passede os helt perfekt. Vi havde desuden booket en lejlighed, så vi kunne spise morgenmad hjemmefra. Det synes jeg personligt er meget rart, så man ikke skal ud til alle måltider.

Der er utrolig mange hoteller/fly gennem Spies og Apollo. Så jeg synes I selv skal kigge og se hvad der passer jeres behov.

Hvor skal du spise og drikke?

Hvis I har fulgt med på Instagram, har I nok set min glæde over maden vi fik på Skiathos. Særligt var der et par af restauranterne, som vi besøgte flere gange.

La Cusina di Maria

Et skønt italiensk spisested, midt i Skiathos by og med siddepladser under en stor trækrone. Det er også hos her du kan nyde det berømte hvidløgsbrød (se videoen her), som jeg spiste tre gange, i de to uger vi var der. Det var næsten for lidt og jeg kunne snildt have spist 1-2 brød mere. Det er absolut det bedste hvidløgsbrød jeg nogensinde har smagt. Brødet er indbagt med feta og mozzarella og med en persille/hvidløgsolie udover. Vi taler rigtig mange hvidløg og det er lækkert! Jeg har lovet følgerne på Instagram, at jeg laver en kopi af brødet. Det er simpelthen for lækkert og vulgært til at lade være. Så glæd jer til det!

Udover hvidløgsbrødet har de gode salater (særligt kyllingesalaten) og udmærkede pizzaer. Men jeg er også blev for surdejs-vant, ift. pizzaer, så jeg synes stadig I skal prøve hvad end I har lyst til.

Exantas Bar – Restaurant

Vi var forbi Exantas flere gange og det var lige godt hver gang. Vi fik endda en burger herinde, en dag vi havde lyst til noget andet end græsk. Virkelig lækkert!

Stedet er græsk/europæisk og er placeret ved stranden Megali Ammos, som i øvrigt også er værd at besøge. De har åbent hele dagen og jeg kan særligt anbefale deres fantastiske tuntatar, grillet gedeost og zucchinifritter. Mums altså.

Kahlua

En lækker græsk og mere moderne restaurant, lige ved havnen i Skiathos by. De har frisk fisk hver dag og så elskede jeg det lidt mere moderne udtryk, som stedet havde. Det gælder alt fra indretning til maden, som var virkelig lækker. Vi valgte selv en blanding af lidt fra grillen, salater og alt for mange foretter.

Taverna Kanapatisa

Her var vi også en del gange, da vi brugte meget tid på Kanapitsa strand. De har både en restaurant og bar, med helt simpel og velsmagende græsk mad. Jeg kan særligt anbefale at bestille en graviera, som er friteret græsk ost med sesam og mandelflager. Det minder mest af alt om en ost blandet med thebirkes…. Så godt!

Graviera – Kanapitsa

Diamanti Beach bar

Endnu en lækker taverna, som vi var forbi den første dag. Vi sejlede hertil i bådtaxa fra Kanapitsa, men jeg er sikker på man også kan komme hertil via Skiathos havn. Eller køre selv selvfølgelig. Stranden er også ret privat og jeg kan bestemt anbefale at bruge en dag her.

Virkelig lækker mad og med de bedste stegte sardiner jeg har fået på hele turen (første billede i indlægget). Du kan også se en lille video fra stranden her.

Parissis winery

En vingård med mulighed for vinsmagning, som jeg helt klart også vil anbefale at booke. Du er nødt til at blive kørt/køre hertil, da det er placeret væk fra byen. Vinsmagningen koster omkring 20 euro og inderholder 6 glas vin og lidt hapsere. Der er også mulighed for at købe vinene med hjem, til en ret god pris.

Udsigten fra Parissis winery

Lo&La

Et skønt italiensk spisested med udsigt over vand og by. De laver lækker italiensk mad, med alt fra pastaer til kødretter. De har også en virkelig god lam på menuen, som jeg kan anbefale.

Bourtzi

Bourtzi er en café og tapasbar og er placeret på spidsen af havnen, med den smukkeste udsigt over vandet. Jeg kan anbefale at spise frokost her, samt at bestille en masse deleretter, for at smage så meget forskelligt som muligt.

Har du lyst til at læse flere rejseguides? Du finder alle mine rejser lige her

Taverna Sklithri

En skøn taverna placeret på stranden, der serverer lækker fisk og andre græske retter. Brug dagen på stranden og nyd en frokost/middag herinde derefter.

Johnnys restaurant

Johnnys ligger nede ved Kanapitsa strand, som du enten kan tage en bus til, eller en båd fra byen. Man kan jo eventuelt bruge hele dagen på stranden og så slutte på Johnnys til aftensmad. Stranden er nemlig også god.

Restauranten er utrolig smuk og har mange lækre græske retter. Jeg kan særligt anbefale deres lam, pitabrød og bagte feta.

Taverna Alexandros

Alexandros er placeret midt i byens små skæve gader og serverer traditionelt græsk mad. Du skal ikke tage her hen for en gourmetoplevelse, men for deres livemusik! Her finder du et par ældre mænd, som kommer med deres instrumenter og synger næsten hver aften. Det er fantastisk og du kan se en video fra aftenen lige her.

Taverna Ligaries

Denne taverna ligger ved Ligaries strand, som ligger nord/øst på øen. Hvis du ikke har en bil eller atv, så ved jeg ikke hvordan du ellers kan komme herhen. Jeg ville i det hele taget anbefale at leje et køretøj for nogle dage, så I kan se mere af øen. Ruten hertil er desuden en smule bakket og på grusvej.

Ligaries Taverna er en af de bedste frokoststeder vi har besøgt.  Jeg elskede atmosfæren her, samt de hundredevis af blomster, som omkransede restauranten. Vi valgte lidt lam, tzatziki (altid), lidt saganaki ost og salat. Virkelig lækkert alt sammen.

Vi kunne jo ikke nå alle spisesteder på øen og der var også steder, hvor vi simpelthen ikke nåede at få bord. Jeg har derfor forhørt mig lidt omkring for andre spisesteder, der er anbefalelsesværdige:
 • Windmill Restaurant: græsk
 • Ricchi E Poveri: moderne græsk/europæisk tapas
 • Marmita: græsk fine dining
 • No Name: den bedste gyros i byen

Hvilke strande skal du besøge?

Mange af strandene ligger ikke i gåafstand, fra hvor hotellerne er placeret. Jeg vil derfor anbefale at du lejer en Atv/bil/scooter i mindst et par dage, for at besøge de strande du ønsker. Vi tog selv 2 dage på en Atv, hvor vi kørte hele vestsiden den ene dag og nordsiden på den anden. Vestsiden har helt klart de smukkeste strande.

 • Ligaries
 • Kechria
 • Kanapitsa
 • Krifi Ammos (jeg har lavet en video med turen til Krifi Ammos, som du kan se her)
 • Vromolimnos
 • Megali Ammos
 • Diamanti
 • Banana
 • Diamanti
 • Koukounaries
 • Kastro (stranden har en flot vandrerute til ruinen Il Kastro, som er en gammel bydel der var bygget til at beskytte folket mod pirater)

Hvis du er ligesom mig og ikke gider være på stranden med hundrede andre mennesker, så vælger du enten: Kanapitsa, Ligaries, Kechria, Diamanti, eller Krifi Ammos. De har desuden alle fem en god restaurant, placeret på stranden.

HUSK også at booke en bådtur rundt om øen, eller til en af de omkring liggende øer. Det er alle pengene værd.

Udsigten til Kastro

Gåtur i Il Kastro ruinerne

Hvordan kommer du rundt?

Skiathos er en klippet/bakket ø og du kan ikke komme rundt uden at blive kørt, eller leje et køretøj selv. Vi havde selv lejet en Atv, som jeg personligt synes er mere sikker at køre på, end en scooter. De firehjulede er klart bedst på de grusede veje, som en del af øen består af.

Hvis du vil køre så kør forsigtigt! Øboerne kører virkelig dårligt, så tag dig i agt og vær også opmærksom på de stejle bakker. Hvis du køre forsigtigt, så skal alt nok gå.

Jeg håber du nød at læse med. Skriv endelig en kommentar herunder, hvis du har nogle spørgsmål eller andre tips til Skiathos. Jeg synes det er den skønneste ø og jeg kan klart anbefale en rejse hertil.

Læs også

4 Kommentarer

 • Svar
  Victoria
  10. september 2022 at 14:22

  Hej, det lyder som en fantastisk rejse og meget inspirerende at læse for os.
  Vi er et par som skal til Skiathos her d. 17. sept. for første gang og glæder os meget.
  Vi har lige et par spørgsmål:
  Hvor lejede I ATV ér? Hvilket selskab? bestilte I hjemmefra eller fandt I noget mens I var dernede?
  Hvordan er priserne på restauranterne?
  Tusind tak for bloggen!

  • Svar
   Camille Maja
   12. september 2022 at 11:07

   Hej Victoria, dejligt at høre og glæd jer!
   Vi lejede bare af en butik, da vi var der, der lå på siden af vejen. Intet specielt. Vi erfarede at priserne var nogenlunde ens på øen, så tag det sted, der er tættest på hvor I skal bo :)!

   Priserne er typisks græsk og forholdsvis billigt ift hvad vi er vant til i Danmark! 🙂

   God tur!

 • Svar
  David jensen
  12. februar 2024 at 12:22

  Hej Camille, lyder som en dejlig ø, blir måske vores rejse til sommer, var du forbi byen/stranden Achladies?? Og så lige et lidt mærkeligt spørgsmål 😁😮 Er der mingolf i Skiathos by, vi ska altid ha en omgang mini golf eller 2 😉😎

  • Svar
   Camille Maja
   16. februar 2024 at 15:03

   Rigtig skøn ø! Har været det flere gange og stranden du nævner er også god, men ville til enhver tid bruge dagen på kanapitsa, som er en utrolig rolig strand med dejlig mad. Men prøv nogle forskellige!

   Minigolf må jeg være svar skyldig 😅

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.