Hjemmelavet tzatziki

Har du prøvet at lave din egen tzatziki? Der er super nemt, og kræver faktisk ikke mange ingredienser. Jeg synes selv at en græsk dressing som denne, passer rigtig godt til det meste kød. Her får du opskriften på en nem og virkelig lækker græsk tzatziki. 

Personligt laver jeg ofte tzatziki, hvis jeg skal have kylling. Forleden dag lavede jeg en hel kylling i ovnen, lidt rodfrugter, og så med denne her til. Det var himmelsk, og den opskrift kan I finde lige her.

Tzatziki er en spise, der forbindes med det græske køkken, og noget jeg spiser i massevis, når jeg selv er i Grækenland. Jeg føler altid jeg lugter af hvidløg, i uger efter jeg har været på ferie nede ved Middelhavet….
Dressingen består af reven eller fintskåren agurk, yoghurt, knust eller finthakket hvidløg samt olivenolie og salt. Det er altså en virkelig nem og lækker spise, men forvent at i kommer til at lugte af hvidløg. Men det går vel nok!

Søger du andre opskrifter til lækkert tilbehør, så finder du her en lækker hummus med rødbede. 

Rigtig god fornøjelse med opskriften, og dejlig dag til jer.

Hjemmelavet tzatziki

Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Middelhavet
Antal 3 personer

Ingredienser
  

 • 1 agurk
 • 2.5 dl græsk yoghurt
 • 1 fed presset hvidløg
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. citronsaft
 • Smag til med salt & peber

Sådan gør du
 

 • Start med skyl din agurk og fjern kernerne fra den. Dem skal du ikke bruge i tzatzikien, men du kan jo selv spise dem
 • Riv den hårde del af agurken, drys med lidt salt, og lad det trække i 5 min. Herefter kommer du det i en sigte, hvor al væden vrides godt fra
 • Bland yoghurt, revet agurk, presset hvidløg, olie, og smag til med salt, peber & citron
 • Server som tilbehør til alt fra lyst kød til grøntsagsstænger

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.