Forleden lavede jeg en lækker ret med disse kødboller, og de kan bruges til meget andet end i en tomatsovs. Du kan bruge dem i salater, i pitabrød, som mellemmåltid, til pålæg og hvad du ellers har fantasi til. Uanset hvad dit formål er, så får du her en nem og lækker opskrift på fantastiske kødboller af oksekød.
Jeg har efterhånden lavet disse kødboller et par gange, og det er forskelligt hvad jeg kommer i hver gang.
Jeg har haft persille i, i stedet for timian. Der har været mere og mindre grønt i, alt efter hvad jeg havde i køleren og også andre krydderier. Jeg har haft brugt feta i stedet for parmesan. Og alt har været lige lækkert!
Jeg synes i omgang fars er så nem at gøre rigtig lækker, og der kan tilføjes så meget i sådan en kødbolle. Derudover er det super nemt at snyde lidt ekstra grønt i børnene derhjemme, gennem kødboller som disse. Jeg er sikker på i kan lide dem!
Opskriften giver ca. 20 kødboller. Velbekomme
Opskrift
- 400 g hakket oksekød
- 1 rødløg, fintsnittet
- 2 fed hvidløg, presset
- 2 spsk. hakket timian (persille smager også godt)
- 1 håndfuld frisk spinat, finthakket
- 1 æg
- 1/2 tsk. revet muskatnød (kan undlades)
- 3 spsk. revet parmesan eller evt. lidt feta
- Ca. 1 tsk salt & 1/2 tsk peber
- 1 spsk. mel
- Olie til stegning
- Tilføj evt. andet finsnittet grønt
Fremgangsmåde
- Finsnit rødløg, pres hvidløg, hak timian og spinat. Kom det derefter i farsen og bland rundt
- Tilføj revet muskat, 1 æg, parmesan, salt, peber & mel og bland godt sammen
- Form derefter kødbollerne (ca. 1 spsk pr. bolle), og varm en pande op med lidt olie/andet fedtstof
- Steg dem gyldne på hver side, og giv dem derefter et par minutter på hver side, på middelvarme
- Skær eventuelt en enkelt kødbolle over, hvis du er i tvivl
- Server til en pastaret, som pålæg, til pitabrød, en salat, eller hvad end du ønsker!
Find en opskrift på spaghetti meatballs lige her, samt lækre hjemmelavede pitabrød lige her.
Rigtig god torsdag til jer søde mennesker, der læser med!
Ingen kommentarer