Salade Chèvre Chaud

 En salade chèvre chaud er en klassiker, og er en salat jeg virkelig elsker. Måske er det fordi der ligger et stor stykke gedeost, lige i midten af salaten? Ja hvem ved…

Udover den lækre gedeost, så synes jeg bare at denne salat tilfredsstiller så mange smagsbehov. Der er både smage af salt, sprødt, fedt, frisk, syrligt og sødt på samme tid.
Du får det fede og salte fra osten. Det friske og sprøde fra salaten & brødet. Og så det søde & syrlige fra dressingen.

En klassisk chèvre chaud er lavet med gratineret gedeost, plantet oven på et stykke ristet brød, med en bund af salat, vendt i vinaigrette. Min version er næsten ligesom denne. Jeg har dog tilføjet knækbrød i stedet for ristet brød, lidt tomater, samt syltede rødløg. Derudover kan du også vælge om du vil have små stykker gedeost, eller et stort, som jeg har i min version. Denne er dog lidt svær at finde, hvor den lille gederulle kan findes i samtlige supermarkeder.
Jeg plejer at købe et stykke til ca. 20 kr. i Meny, hvor der så er til 2 omgange. Jeg synes det er en helt fin pris, plus den smager meget bedre, end de små ruller. Hver sin smag.

Vild med gedeost? Jeg har også denne varme toast med ged & karamelisserede løg. 

Jeg synes måde at en balsamico, samt en sennepsdressing, passer perfekt til en salade chèvre chaud. Prøv dig frem! 

Jeg piskede en dressing sammen, hvor jeg smagte mig lidt frem. Hvis du ikke har mod på dette, så har jeg to muligheder. Den første mulighed er at lave denne sennepsvinaigretteEn anden mulighed kunne være at lave en hurtig dressing, bestående af sennep, honning, olie og hvidvinseddike/æblecideredikke. Den sidste mulighed giver jeg målene på i opskriften. Hvis du har mod på det, kunne du også prøve med din helt egen dressing? 

Nok snak og nu til opskriften, som er til 1 person: 

Opskrift

Salaten

 • Gedeost
 • Salat
 • Tomater
 • Knækbrød/brød
 • Syltede rødløg – dette har jeg ikke en opskrift på. Men disse er rigtig gode

Dressing

 • 1 tsk. dijonsennep
 • 1 tsk. honning
 • 2 spsk. neutral olie
 • 1 spsk æblecidereddike
 • Salt & peber
 • Eller denne sennepsvinaigrette 

Fremgangsmåde

 • Start med at bland din dressing og stil til side
 • Skyl dit grønt og anret
 • Varm din ost på en pande i lidt olie & honning
 • Server mens den stadig er varm – nemt og lækkert!

Velbekomme!

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.