Bruschetta med gedeost

IMG_9577

Bruschetta er en rigtig simpel forret, og derfor er det vigtigt, at du har nogle råvarer af god kvalitet. Her mener jeg noget så simpelt som: friske tomater, løg, frisk basilikum og en god olivenolie. Derudover vil du blive rigtig glad, hvis du finder et lækkert brød, at putte det på. Jeg brugte en blanding fra Finax, som kan købes i de fleste forretninger. Det var et lyst italiensk brød, som jeg bare formede som et flute – super lækkert!

I opskriften har jeg rigeligt på med toppings, men det er jo op til en selv, hvad man bedst kan lide. Vi fik desuden 2 små stykker hver, inden hovedretten, da mit brød ikke var så bredt. Tror sagtens man kan nøjes med 1 stykke, hvis man har et bredt brød.

Opskriften er til 2 personer:

Opskrift

 • 10 cherrytomater
 • 20 basilikumsblade (ca. 1 håndfuld)
 • 1-2 fed hvidløg
 • 1/2 rødløg
 • Lidt citronsaft
 • Salt & peber
 • Gedeost
 • Balsamico-eddike
 • Et lækkert flute/baguette

Fremgangsmåde

 • Hvis du hellere vil bage dit eget brød, kan jeg helt klart anbefale at prøve en nem løsning fra Finax. Jeg brugte det her
 • Start med at lav din salsa (tomat, basilikum, citron, hvidløg og alm. løg). Denne kan du også sagtens lave et par timer før, så hvidløget rigtig kan trække. Det smager også dejligt, selvom du ikke har flere timer inden servering
 • Hak tomat, løg, basilikum, tilføj lidt citronsaft og pres dit hvidløg – bland sammen
 • Krydr med lidt salt og peber. Ikke for meget, da både brød og gedeost kan være salt
 • Varm din ovn på 200 grader og skær dit brød i ønsket størrelse
 • Pensl det med lidt olie og evt. mere hvidløg, og giv det 5 minutter i ovnen – bare så det lige bliver gyldent og sprødt
 • Efter ca. 5 minutter tager du brødet ud, og placerer dit fyld på. Nogle kan godt lide salsaen kold, og andre kan lide den varm. Det vigtigste er bare at osten bliver lidt gylden og smelter, og så kan du jo selv bestemme, om du vil have kold eller lun salsa, på din bruchetta
 • Server evt. med lidt balsamico

Ps. Mangler du inspiration til nem og sund hverdag? Jeg har netop lavet et opskriftshæfte med 93 lækre opskrifter i. Du finder opskrifter til alle måltider + en god basisliste. Læs mere her.

 

 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.