Opskrift: Kold kartoffelsalat - det perfekte tilbehør til grillmaden

Kartoffelsalat med grønt

IMG_9522

Kartoffelsalat er en rigtig klassiker, og mange af os danskere, spiser den ofte her over sommeren. Vi skulle grille lidt kylling og ostepølser den anden dag, og kartoffelsalat passer rigtig godt dertil, synes jeg.

Du har sikkert set de færdige kartoffelsalater nede i brugsen, men det tager virkelig ingen tid, at lave sin egen. Derudover er den både sundere, og smager af meget mere – så kast dig ud i det!

Med hensyn til dressingen, så smag dig frem. Nogle kan godt lide en lidt stærkere sennepsmag end andre, så smag den til undervejs. Derudover så er der ikke så meget dressing i min portion, men det er fordi jeg ikke så godt kan lide, hvis det sejler i dressing. Du kan altid lave en større portion.

Kartoffelsalaten er til 4 personer. 

Opskrift

  • Kartofler efter behov (jeg brugte 800 g)
  • 1/2 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld edamame bønner
  • Evt. purløg og radiser

Dressing:

  • 3-5 spsk creme fraiche
  • 1 spsk sød sennep (eller dijonsennep, rørt med 1 tsk sukkker)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at kog din kartofler i saltet vand (ca. 15-20 minutter, når vandet koger)
  • Lad dine kartofler køle af, og skær dem derefter ud i tern
  • Skær agurk og løg i fine tern og ned i en skål
  • Tilsæt kartofler og edamame bønner
  • Lav en dressing bestående af creme fraiche, sennep, salt og peber
  • Vend din dressing i kartoffelblandingen og stil på køl til du skal bruge den

Server til et godt stykke kød, pølser, eller hvad du end har lyst til – velbekomme!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.