Opskrift: Nem og klassisk kødsovs - med oksekød og grønt

Nem spaghetti med kødsovs – En klassiker

FullSizeRender-4

Jeg elsker spaghetti med kødsovs! Det er så lækkert, billigt og også en nem hverdagsret. Jeg bor alene, så jeg laver altid en kæmpe portion, så jeg kan spise det nogle dage i træk og fryse resten ned. Jeg er ret dårlig til at lave små portioner, men jeg sparer også en del penge ved at lave store portioner. Derudover giver det et stort overskud i hverdagen, at jeg lige kan tage en portion op af fryseren og så er der mad. Nemt, lækkert og sundt selvfølgelig!

Opskriften er til minimum 6-8 personer.

Opskrift

  • 1 kg hakket oksekød – lav fedtprocent
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 1 stor tomatpuré
  • 4 store løg (3 hvis du bruger hvidkål)
  • Grønt: her kan du tilsætte alt! Jeg plejer altid at bruge gulerødder, majs, og nogle gange hvidkål
  • 2-3 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Oregano
  • 4-5 stk okseboullion
  • Frisk basilkum 5 min. inden sovsen er færdig
  • Chili, hvis du er til det stærke

Fremgangsmåde

  • Start med at snit alle løgene og kom dem i en stor gryde (hele kødsovsen skal kunne være i gryden)
  • Når løgene er klare kommer du alt kødet i
  • Riv/snit fint alle grøntsagerne mens du venter på kødet
  • Når alt kødet er brunet tilsætter du grøntsagerne
  • Tilsæt de hakkede tomater og tomatpuréen og bland det hele godt sammen
  • Jeg plejer at fylde en tomatdåse, med vand, af gangen og hælder vandet op i den næste, så jeg får alt tomaten med, og ikke får en for tyk kødsovs
  • Krydr med salt, peber, oregano og chili hvis du ønsker sovsen lidt stærk
  • Hak hvidløget og put i
  • Boullion tilføjes
  • Når alle ingredienserne er tilføjet kan du vurdere om sovsen er for tyk – hvis den er så tilsæt vand
  • Når kødsovsen har den rette konsistens kan du skrue ned på middelvarme i 20 minutter og koge pasta, bønner, revet grønt, soyabønnepasta, eller hvad du ellers har lyst til at spise din kødsovs til
  • 5 minutter inden kødsovsen er færdig tilsættes en masse frisk basilikum, da smagen ellers vil koge ud

Velbekomme, håber det smager! 🙂

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.