Sprøde risottokugler

Risottokugler er nemme at lave, sprøde udenpå og uimodståeligt bløde indeni. En fantastisk kombination og en god måde at få brugt resterne af gårsdagens risotto på. Spis dem lune som appetizer, sammen med en salat, som en del af flere serveringer eller som en forret.

Arancini – panerede og friterede risottokugler

Arancini er sprøde kugler lavet af kold risotto og jeg har fået utallige af dem, de gange jeg har været i Italien. Særligt på Sicilien, hos Cantunéra, hvor jeg fandt de bedste jeg nogensinde har smagt.

Jeg kan anbefale at prøve en risotto med svampe eller rødbede, til jeres arancini. 

Arancini, eller risottokugler, er den perfekte lille snack. Det er ingen hemmelighed at jeg elsker risotto i alle afskygninger, og derfor har vi også risotto tilovers, i ny og næ. En risotto er ikke ligeså lækker dagen efter, og kan altså nemt laves om til sprøde kugler. De skal blot rulles i lidt mel, æg og rasp og friteres. Du kan også fryse dem, efter de er blevet paneret. Så er der til en anden gang, hvor man får lyst til en lækker snack.

Nogle kommer deres risottokugler i ovnen og det bliver bare ikke det samme, som hvis de bliver friteret. Der skal være plads til det hele og jeg kan kun anbefale jer at prøve denne lækkerhed.

God fornøjelse med opskriften og velbekomme!

Risottokugler

Sprøde risottokugler er den perfekte lille snack, som appetizer, sammen med en salat eller som et del af flere serveringer. Velbekomme.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Forret, Snack, Tilbehør
Køkken Italiensk

Ingredienser
  

 • En rest risotto
 • Mel
 • Æg
 • Rasp
 • Salt, peber og smagsneutral olie

Sådan gør du
 

Risottokugler

 • Form risottoen til små kugler (ca. 1 stor spsk.). Det er nemmest at forme kuglerne, hvis risotten kommer direkte fra køl.
 • Kom mel på en tallerken og krydr med salt og peber. Slå et æg ud i en dyb tallerken, pisk det sammen og kom rasp i en tredje tallerken. Vend først risottokuglerne i melet og dernæst i æg og rasp.
 • Varm olien op. Steg risottokuglerne i olie, til de er flotte og gyldne. Det tager ca. 5-6 minutter. Steg dem enten i en dyb pande med rigeligt olie, eller i en lille gryde, hvor de kan dækkes af olien. Olien skal gerne være 170/180 grader.
 •  Lad dem køle af på fedtsugende papir, drys med flagesalt og servér med en god dyppelse.

Køkkenudstyr

Noter

Husk at de panerede risottokugler med fordel kan fryses.
 
Reklamelinks er markeret med * 

Tøm-køleskabet-mad

Det er mange som smider rester ud, og det skal vi gøre noget ved! Derfor startede jeg udfordringen #brugdinmadInstagram. Udfordringen handler om at inspirere til mindre madspild og at bruge det, der allerede findes i køleskabet – som med disse risottokugler.

Hvis I trykker på #brugdinmad kan I finde over 150 tips og tricks, til at pifte jeres kedelige rester lidt op. Det er både mig selv og mange andre, som har delt under hashtagget. Det gør mig så glad, at udfordringen er taget så godt imod. I kan også finde flere madspildstips- og opskrifter lige her.

Har du selv har lyst til at deltage i udfordringen? Post din næste tøm-køleskabet-ret og benyt #brugdinmad og vær med i det nye fællesskab med madinspiration på Instagram. I kan se min tidligere video på kanalen for en længere forklaring af konceptet. I kan selvfølgelig også bare nyde inspirationen, uden selv at poste noget.

Læs også

2 Kommentarer

 • Svar
  Kobber Blandingsbatteri
  4. maj 2021 at 11:24

  Denne blogartikel er meget hjælpsom

  • Svar
   Camille Maja
   4. maj 2021 at 12:35

   Mange tak! Er jeg glad for du synes :)!

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.