Spaghetti med kødsovs

FullSizeRender-4

En klassisk og nem spaghetti kødsovs, fuld af smag og perfekt til hverdagen. Jeg elsker en god kødsovs og jeg laver altid en kæmpe portion, når jeg nu er igang. Det er økonomisk og giver overskud i hverdagen. God fornøjelse.

Italiensk mad

Jeg elsker italiensk mad og det er ofte, at vi laver italiensk herhjemme. Det er særligt pastaretter, vi holder meget af. Det er nemlig så nemt og hurtigt at bikse sammen. Derudover skal der heller ikke meget til, før en pastaret bliver lækker. Du finder mange flere pastaretter lige her.

En af de mest populære hverdagsretter i Danmark er spaghetti med kødsovs og jeg forstår det godt. Oftest kan du bruge de grøntsager du har derhjemme, en pakke oksekød, dåsetomater, og diverse andre smagsgivere. Så er der mad. En fantastisk ret som kan varieres på flere måder.

Hvad mange dog gør, i tilberedning af deres kødsovs, er at smide alt kødet i på én gang. Hvis du ønsker mere smag i din kødsovs, kan jeg anbefale at brune kødet lidt af gangen (ca. 1 håndfuld). Når du smider alt kødet i samtidigt, ender du oftere med at koge kødet, frem for at stege det. Hvis du steger lidt af gangen får du altså meget mere smag i kødsovsen. Hvem elsker ikke det?

En sjov lille bemærkning. Siden jeg mødte min kæreste Andreas, har jeg ikke stået for kødsovsen herhjemme. Denne kødsovs er super god til en travl hverdag, MEN han går altså hele vejen og bruger en hel dag, på hans kødsovs. Den er utrolig dyb i smagen og hvis du har tid, så vil jeg kun anbefale at prøve hans. Det er den bedste jeg nogensinde har fået.

Hvis du ikke har hele dagen, er denne spaghetti med kødsovs en fantastisk ret. Rigtig god fornøjelse og velbekomme. 

Spaghetti med kødsovs

En nem og klassisk kødsovs, perfekt til en travl hverdag! Kødsovsen er spækket med grøntsager og fuld af smag. Velbekomme.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 6 personer

Equipment

  • Gryde, 5 liters

Ingredienser
  

  • 100-120 g pasta pr. person
  • 800 g hakket oksekød
  • 3 ds. hakkede tomater
  • 1 lille tomatpuré
  • 3 store løg
  • Grøntsager: tilsæt hvad du har. Jeg plejer at bruge en variation af svampe, kål, gulerødder, aubergine, squash, majs.
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. okse/grøntsagsbouillo
  • Salt og peber og andre af dine fortrukne krydderier
  • 1 håndfuld frisk basilkum
  • Chili, hvis du er til det stærke
  • Topping: Revet parmesan og basilikum

Sådan gør du
 

  • Snit løgene og kom dem i en gryde. Hele kødsovsen skal kunne være i gryden.
  • Når løgene er klare, bruner du kødet lidt af gangen. Kødet skal ikke koge, men steges godt af.
  • Riv/snit alle grøntsagerne + hvidløg, mens du venter på kødet. Tilsæt grøntsagerne til gryden.
  • Tilføj hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og bland det hele godt sammen. Fyld eventuelt de tomme dåser med vand, for at få det hele med. Især hvis du vil lade din kødsovs stå at simre længe.
  • Krydr med salt, peber, oregano og chili hvis du ønsker sovsen lidt stærk. Lad sovsen simre, så længe du har tid. Jo længere simretid, jo bedre.
  • 5 minutter inden kødsovsen er færdig tilsættes en masse frisk basilikum, da smagen ellers vil koge ud.
  • Server med kogt pasta og eventuelt lidt revet parmesan og basilikum til topping.

Køkkenudstyr

Noter

Reklamelinks er markeret med * 

Jeg håber maden smagte og jeg ønsker dig en skøn dag.

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    Opskrift Vurdering




    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.