10 ting at lave i november

November er allerede igang og jeg har igen samlet en lille guide til jer, over “10 ting at lave i november”. Det er både blevet en del koldere, og også mørkere. Det betyder altså mere indendørshygge på programmet, men der sker stadig en masse fede ting rundt omkring i KBH. Så på med det varme tøj, og drag på eventyr i vores fantastiske by!

Min november har indtil videre stået på en masse arbejde, uni, J-dag (som jeg ellers havde holdt mig fra i flere år), og endnu mere uni. Er simpelthen begravet i læsning, og lige om lidt begynder eksamen. Det er hårdt at begynde på kandidat, efter 2.5 års pause kan jeg hilse at sige! Men jeg er ved at komme ind i en god rytme, og jeg er blevet mere positiv omkring alt den læsning. Og heldigvis er det utrolig spændende, og så bliver alt lidt nemmere.

Resten af min november står på lidt events her og der. Det første jeg skal til, som jeg også deler med jer nedenfor, er en ostefestival i denne weekend, som afholdes i Torvehallerne. Derudover er der et par film jeg gerne vil se i biografen.

Min november står faktisk mest på afslapning, efter en laaang tid med for mange planer. Så min plan for for denne måned er faktisk at undgå for mange planlagte aftaler. Kender i ikke det? Man skal huske at passe på sig selv.

Ostefestival – Cheese Copenhagen

Nu på lørdag d. 10. november er der ost på programmet, og det hele sker i Torvehallerne. Det er Danmarks største festival for kvalitetsoste og i kan godt glæde jer! Så kalder alle osteelskere – det her event er et must. Festivalen arrangeres af Mejeriforeningen, og dagen byder både på ostesmagninger, workshops og talks om oste.

Jeg har selv været med til en af de ostesmagninger, som de afholder, og jeg lover det bliver godt. Du kan læse meget mere om programmet lige her.

Derudover glæder jeg mig ekstra meget til denne festival, da Ost&Ko udgiver deres andet magasin, hvor jeg er med i! Jeg har nemlig udviklet 3 opskrifter i samarbejde med dem, og en af dem kommer ud allerede nu. Den glæder jeg mig til at dele med jer.

Foto: Ost & ko/Liv Kastrup

Jul på Bakken & Tivoli

Både Bakken & Tivoli pynter op til jul snart, og det er altid så smukt med alle de glimtrende lys.

Tivoli åbner op d. 17 og haven bliver pyntet med 70.000 julekugler og mere end 1000 juletræer dækket i lys fra top til tå. Der vil der selvfølgelig, som der plejer, være omkring 60 stande midt i Tivoli, fyldt med alt fra dekorationer, mad, søde sager osv. Her kan jeg især anbefale deres flæskestegssandwich!
Derudover kan du se den klassiske juleballet nøddeknækkeren i Tivolis Koncertsal. Dronning Margrethe står bag både scenografi og kostumer til forestillingen.

Bakken åbner op d. 23 for første gang nogensinde i juletiden. De kommer til at have åbent hver weekend fredag-søndag, hvor Dyrehaven vil blive lyst op af alverdens julelys og hyggelig julestemning. Her bliver Bakkens gader og stræder forvandlet til ét stort julemarked spækket med spændende produkter og lækker hjemmelavet julemad og slik.

Det hele lyder bare så hyggeligt!

Torsdagskoncerter på Nemoland

Resten af året kan du komme forbi Nemoland på Christiania og lytte til lækker musik hver torsdag. Nemoland vil sørge for en musikalsk oplevelse torsdag efter torsdag, hvor nogle af musikerne er helt nye, og andre er populære gengangere fra sidste år.

Alle koncerterne er gratis og du kan se alle koncerterne på deres Facebookside.

Tag i biffen

Lige for tiden går der rigtig mange fede film i biografen – synes jeg selv! Bare for at nævne nogle få; The girl in the spiser web, Bohemian Rhapsody, Fantastiske skabninger og mange flere!

Jeg elsker personligt at gå i biografen her når det er koldere, og når der er så mange fede film på programmet, så er det helt sikkert en god idé til november måned.
Så tag på en venindedate, spørg kæresten og fyr op for popcornene!

Finders Keepers

Finders Keepers X YUME er et designmarked, som denne gang har fokus på bæredygtighed. Eventet finder sted d. 10 og 11 i Lokomotiv værkstedet, og jeg kan kun anbefale man tjekker det ud.

Jeg fandt denne tekst på deres egen hjemmeside: “Sammen vil vi vise, at smukt og spændende design i dag i går hånd i hånd med bæredygtighed og socialt ansvar. Hos både FindersKeepers og YUME ligger det bæredygtige ansvar os nært, så vi glæder os derfor ekstremt meget til at byde gæsterne på en weekend fyldt med forskellige måder at blive klogere på bæredygtigt design”.

Super fedt initiativ og jeg elsker de lækre ting som der sælges denne weekend. Der er altid nye og upcoming designere, og man finder altid fede smykker, møbler, tøj og meget andet! Du kan tjekke det ud lige her.

Jul i ZOO

Som noget nyt begynder ZOO at holde jul i år. Fra d. 9, altså på fredag åbner København ZOO op for julesæsonen. Her vil området være fyldt med festlige julelys, og der vil være juleaktiviteter for både voksne og børn af alle aldre. Derudover vil tårnet i ZOO fungere som et gigantisk juletræ og der vil være masser af traditionel hygge og julenostalgi.

Hvis du skal være med til festlighederne begynder det hele altså på fredag d. 9, hvor der bliver tændt for 200.000 julelys! Du kan læse meget mere om juletiden med dyrene, samt programmet for åbningen lige her.

Besøg en ny restaurant

København er proppet til renden med fede spisesteder, men hvad skal man vælge? Jeg har lavet en del guides, hvor jeg anbefaler en masse forskellige spisesteder i KBH.

Men hvad er nyt? Jeg har fundet et par steder til jer, som lige er åbnet, og som jeg kun har hørt godt om. Jeg har endnu ikke haft tid til at prøve stederne endnu, men er sikkert på det er lækkert!

På Vesterbro Torv er der åbnet en ny thai-restaurant ved navn Kiin Kiin Tok Tok, som byder på autentisk thai-mad. Det er tre kokke fra tre forskellige thailandske regioner, som styrer køkkenet, og det kan da kun blive godt!

Derudover har jeg også fundet ud af at Hotel Nobis huser en ny restaurant kaldet NOI, med en sammensat menu, der har fokus på det bedste fra hele Europa. Her kan du bestille alt fra østers, til tatar og større retter som forskellige stykker fisk, der ligger i det mellemste prisleje.

Mord og mordgåder i Københavns historie

Har du nogensinde fået fortalt en god mordgåde? Nu kan du komme med på en uhyggelig byvandring, og høre om mord og mordgåder i København. Både opklarede og uopklarede; fra middelalderen og frem til vor egen tid.
Mørke gårde, smalle gyder, kældre, trappeopgange, søer og vandhuller var rammerne om mange gerningssteder og findesteder. Jeg elsker personligt sådan nogle fortællinger som disse, og håber selv kan kan finde nogle billetter! Det er vidst ved at være udsolgt nemlig.

Har du lyst til at komme med til en uhyggelig aften – så læs mere om det lige her.

D’Angleterre tænder op i julelysene

Igen i år tænder d’Angelerre op for de smukke lys på deres facade – og hvert år er der et nyt tema. Sidst jeg så det var det H.C Andersen tema, og det er altid ekstremt smukt! Fredag d. 23 kl. 17 går det altså løs, og jeg tror der kommer rigtig mange mennesker. Jeg fandt lige begivenheden på Facebook, hvor 17.000 allerede har vist interesse.

Udover de smukke lys, så spiller Den Kongelige Livgarden os i julestemning. Så hvis du ikke er i julestemning d. 23, så kommer du det i hvert fald. Og så tror jeg også det er mit sidste punkt på listen, som skal omhandle julen.

Slap af

Mit sidste og vigtige punkt, er at slappe helt af. Det er nr. 1 på min egen personlige liste.
Tag en dag ud af kalenderen, eller flere! Du kan gøre det alene, eller sammen med nogle. Det kan være alt fra at læse den bog, som alligevel bare ligger på natbordet (det mig selv jeg taler om). Du kan lave stuen om til biograf. Du kan også lave den opskrift, som du længe har kigget på? Husk at koble fra. Derudover er julen lige rundt om hjørnet, hvor mange af jer sikkert også har travlt.

Pas på dig selv, og gør november til lige præcis den måned, som du kunne tænke dig.

Rigtig dejlig måned til jer!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.