Lasagne – den klassiske

IMG_6225

La la la la lasagnaaaa! En god lasagne er altså ikke til at gå galt i byen med.
Lasagne kan gøre utrolig nemt, med sovs købt i netto og en kødsovs, men de ekstra 15 minutter er det hele værd, ift. at lave sin egen sovs! Jeg havde egentlig aldrig selv lavet min egen bechamelsovs, men det var virkelig nemt!
Dette er faktisk også kun min anden gang, at jeg selv laver lasagne. Jeg ved ikke hvad der er galt med mig….. Vi fik ofte lasagne, da jeg boede hjemme, og så har jeg måske glemt den lidt. Det skal jeg helt klart lave om på!

Gang gerne opskriften op, og lav en kæmpe portion lasagne, og frys den ned ? det er altid lækkert at have lidt ekstra i fryseren, til de travle dage. Jeg havde faktisk lidt kødsovs tilovers, men det er bare blevet frosset ned, og kan bruges til en anden god gang!

Jeg vil sige at opskriften er til 4 personer uden tilbehør og 6 personer med salat/brød til.

Opskrift

Kødsovs

 • 500 g oksekød
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 1 almindelig tomatpure
 • 3 gulerødder
 • 4 stilke bladselleri
 • 3 rødløg
 • 3 fed hvidløg
 • 2 tsk basilikum
 • 1 tsk oregano
 • 2 okseboullion
 • Lasagneplader
 • Evt frisk basilikum

Bechamel sovs

  • 3 spsk smør
  • 3 spsk mel
  • 125 g mozzarella
  • 4 dl mælk
  • Revet muskatnød
  • Salt & peber

Fremgangsmåde

Kødsovs

 • Start med at snit alle løgene og kom dem i en gryde (hele kødsovsen skal kunne være i gryden)
 • Når løgene er klare kommer du alt kødet i
 • Riv/snit fint alle grøntsagerne mens du venter på kødet
 • Når alt kødet er brunet tilsætter du grøntsagerne
 • Tilsæt de hakkede tomater og tomatpuréen og bland det hele godt sammen
 • Du kan eventuelt fylde den ene dåse med flåede tomater op med vand, og derefter over i den anden. Så får du alt tomaten med, og du får ikke en så tyk kødsovs. Det er en smagssag
 • Krydr med salt, peber, oregano og chili hvis du ønsker sovsen lidt stærk
 • Boullion tilføjes
 • Når alle ingredienserne er tilføjet kan du vurdere om sovsen er for tyk – hvis den er så tilsæt vand
 • 5 minutter inden kødsovsen er færdig tilsættes en masse frisk basilikum, da smagen ellers vil koge ud

Bechamel sovs

 • Tænd ovnen så den er klar til du kan smide lasagnen ind når du er færdig med sovsen
 • Smelt dit smør i en varm gryde og tilsæt melen
 • Pisk det sammen til det er en lille melbolle
 • Hæld mælk i lidt af gangen – pisk undervejs. Melbollen skal ligesom samle sig hver gang, inden du hælder mere mel i
 • Når alt mælken er rørt i, burde sovsen stadig være lidt tyk
 • Tilsæt din ost
 • Smag til med revet muskatnød, salt og peber
 • Når både kødsovsen og bechamel sovsen er færdig, kan du nu bygge din lasagne! Jeg startede med et lag kød, så sovs og derefter lasagneplader. Derudover smed jeg lidt revet ost på toppen og så 40-45 minutter på 200 grader.
 • Jeg fik 3 lag ud af denne opskrift, og så havde jeg lidt kødsovs tilbage, som jeg har frosset ned til en dag, jeg har lyst til kødsovs
 • Velbekommen

Mine økologiske lasagneplader har jeg fået fra Il Fornaio og kan kun anbefale deres produkter! Super lækre produkter hvor man virkelig kan smage det er kvalitet! Jeg bruger nærmest ikke andet mere, i min madlavning, når jeg skal bruge en form for pasta!

Prøv også denne skønne pastaret med kylling, grønt og pesto!

INGREDIENSER & NÆRINGSINDHOLD:

INGREDIENSER: italiensk durummel* 54%,
italiensk hvedemel tipo 00* 23%, æg* 23%, vand.
(* = økologisk). Allergener: gluten, æg.
Næringsindhold pr. 100 g: Energi: 1559 kJ/369 kcal.
Protein 15 g. Kulhydrat 68 g. Fedt 4,5 g. Salt 0,1

KAN KØBES I: Irma, Føtex, Bilka

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.