Har I nogensinde lavet jeres egen stracciatella ost? Stracciatella er den cremede midte i en burrata, som smager helt fantastisk! Osten laves af frisk mozzarella og fløde og tager få minutter at bikse sammen. I kan servere osten som en del af en forret, ovenpå en pasta, i en salat, eller til tapasbordet. Mulighederne er mange og I finder opskriften ved at læse videre her.
Jeg har efterhånden lavet denne ost mange gange til diverse middagsaftaler, eller bare til Andreas og jeg. Det smager så lækkert, er dejlig cremet og der er altså ikke noget der slår brød og ost.
Jeg har også fået serveret osten flere gange, når jeg er ude at spise, men efterhånden tænkte jeg: det må jeg også kunne lave selv! Det er nemlig lidt dyrt i at købe en færdig version i butikkerne. Denne her koster minimum det halve og smager af præcis det samme. Synes jeg i hvert fald! Virkelig lækkert.
Jeg kan særligt anbefale at bruge jeres stracciatella sammen med en pasta med pesto eller ovenpå denne pasta med svampe og asparges. Jeg plejer selv at serverer min stracciatella sammen med et tapasbord, hvor osten bruges som dyppelse til et lækkert brød.
Mangler du inspiration til en lækker tapas? I finder opskrifter til en lækker og billig menu her.
Opskriften er som sagt super enkel og du behøver ganske få ingredienser. Du skal blot have frisk mozzarella og fløde, og så tænker jeg du har lidt oliven olie, salt og peber på basislageret. Så mangler du bare at finde ud af, hvad du vil servere den til. God fornøjelse, jeg håber det smager!
Stracciatella ost
Ingredienser
- 250 g frisk mozzarella (1 stk. er 125 g)
- 1.4 dl fløde
- 3 spsk. olivenolie
- Friskkværnet peber og et drys salt
Sådan gør du
- Hæld væden fra mozzarellaen og pluk osten i mindre stykker med fingrene. Det må gerne være i små strimler, så konstistensen bliver mere ensartet
- Bland fløde og mozzarella. Rør rundt og stil på køl i en time, rør igen, og kom på køl indtil servering. Jeg plejer at have min på køl mindst halvanden time.
- Hæld olivenolie over din stracciatella og top med kværnet peber og et drys salt. Server med en god skive brød, ovenpå en pasta, eller til tapatbordet.
12 Kommentarer
Michael
3. november 2020 at 22:14Hej ?
Jeg skal lige høre om det er bare er helt standard frisk mozzarella som man finder i alle supermarkeder du bruger?
Har set mange opskrifter op engelsk men kan ikke helt lure hvordan og hvorledes? ?
Mange tak
Camille Maja
3. november 2020 at 22:52Hej Michael, tak for spørgsmålet! Jeg har købt en helt almindelig klump frisk mozzarella, til 6 kr. Nede i netto :)!
Håber det hjalp! 🙂
Amalie
19. november 2020 at 20:21er det bedst at lade den stå på køl natten over? eller skal den helst laves på dagen?
Camille Maja
20. november 2020 at 7:23Hej Amalie, du kan snildt lave den dagen før. Den skal bare mindst have 1-2 timer på køl, indtil osten har suget fløden til dig 🙂
Vh Camille
Jenny
13. januar 2021 at 12:30Hvor små stykker river du den i? Jeg har prøvet med mini mozzarella i kvarte, og det er bare ost i fløde.
Camille Maja
13. januar 2021 at 20:32Hej Jenny, jeg trevler 2 kugler frisk mozzarella (250 g i alt). Måske er der ikke nok ost i din?
Når man trevler osten, blander det sig nemlig rigtig godt sammen med fløden – og så skal den også blandes sammen et par timer før brug. Så kan osten nemlig suge fløden. Håber det kan hjælpe.
KH
Jenny
14. januar 2021 at 21:04Hej Camilla
Jeg prøver med en anden ost. Efter et døgn var der stadig intet sket.
Camille Maja
17. januar 2021 at 14:56Hej igen, hvilken ost vil du bruge? Jeg tror kun du kan lave den med en frisk mozzarella 🙂
Mille
15. januar 2022 at 15:46Hvilken slags fløde og hvor høj procent bruger du ? Vh Mille
Camille Maja
16. januar 2022 at 21:25Hejsa, jeg bruger en fløde på 38 procent. Både alm fløde og den uden laktose (begge på 38%) fungerer 🙂
Olr
3. september 2022 at 11:56Måske du lige skulle nævne at det er de poser med 125 gram Mozzarella, og ikke bare 2 friske, da det er et meget vidt begreb 🙂
Camille Maja
14. september 2022 at 18:28Det har du da ret i – det har jeg opdateret, tak 🙂