Rejseguide: Oplev Bali på 14 dage

Jeg er netop hjemvendt efter den skønneste ferie, og i denne forbindelse vil jeg gerne lave en rejseguide til “14 dage på Bali”. Rejseguiden vil være fyldt med praktiske råd, tips til spisesteder, oplevelser, hoteller og meget mere. Jeg håber I kan bruge den, og jeg kan ikke anbefale nok, at I selv tager til Bali. Det var det mest fantastiske sted jeg har været, og jeg har glædet mig til at dele denne guide med jer. 

Bali som rejsemål

Bali var intet mindre end fantastisk, og jeg har aldrig oplevet noget så smukt. Det var meget specielt, og naturen var helt ekstrem smuk. Det er bestemt ikke sidste gang jeg skal dertil.
Jeg har længe haft Bali på listen over steder jeg vil besøge, men tiden og pengene har bare ikke været til det. Det er jo en lidt længere tur på ca. 17-18 timer, og dermed kræver det også man kan sætte et par uger af. Det synes jeg i hvert fald.
To uger var passende, og jeg kunne snildt have brugt 2 uger mere. Der er så meget at se, at du ikke kan nå det på 2 uger. Min anbefaling er derfor, hvis du kun har et par uger, at nøjes med et par områder.

Vi var selv i Ubud, Sanur, et par øer og så tog vi 2 dagsture til et område i nord, og et i øst. Hvis man ikke skal bruge alt tiden på at køre rundt, men også have tid til afslapning, så ville jeg anbefale at man valgte nogle områder ud på forhånd. Det kommer jo selvfølgelig an på hvad man er til, men jeg vil i hvert fald have tid til at dase den også!

Min rejse på 2 uger er nok kommet op på ca. 12.000kr. Det inkluderer fly, hotel, mad, shopping – ja faktisk alt. Bali er billig, og det kan sagtens gøres billigere end mit. Hvis du spiser mere lokalt end vi gjorde, så kan det snildt gøres billigere. Jeg tror et måltid koster mellem 20-50kr. Sådan cirka. Jeg bliver bare træt af ris/nudelretter, og vi fandt derfor nogle lidt andre spisesteder også. Jeg anbefaler alle spisestederne længere nede.

Jeg beklager kvaliteten af billederne ikke lige er i verdensklasse. Jeg havde kun min mobil med. 

Praktisk

Scooter og andet transport

Vi startede med at leje en scooter på vores hotel. De fleste hoteller, af hvad jeg har erfaret, har scootere til rådighed. Det koster ca. 30kr om dagen at leje en scooter. Jeg ville i den grad ikke anbefale at køre i bil på Bali. Du kommer meget nemmere rundt på en scooter, og trafikken er altså lidt vild der. Hvis du ikke er tryg på en scooter, så ville jeg slet ikke anbefale det heller. Vejene er nogle gange lidt bumpy, men vi havde fine oplevelser med scooteren og det kørte som smurt! Hvis du slet ikke vil køre, så download appen “GRAB”. Den fungerer som über, og vi brugte den flere gange, til at få et lift. Det koster ingenting.

Hvis i skal på en båd til nogle af øerne, så prut om prisen med dem. Vi bookede denne båd til Lembongan, samt en returbillet hjem fra Penida. Vi tog også en lokal båd (som helt klart er billigst), fra Yellow bridge på Lembongan, til Penida. Firmaet vi tog til Lembongan gav os en god pris på en returbillet, samt kørsel til vores hotel derefter. Det var klart det billigste vi fandt, og vi pruttede også om prisen her.

En sidste ting jeg vil anbefale, er en privatchauffør. Vi ville gerne se nogle ting som lå nogle timer nord/nordøst fra Ubud, og i den forbindelse fandt vi en chauffør. Vi gad ikke at køre den lange vej selv, og det var billigere end de allerede arrangerede ture.
Vi fandt en rigtig sød fyr, som talte engelsk, og kun kostede 280 kr/dagen. Han henter dig hvor du ønsker, og han kan også selv anbefale mange andre ting på vejen, som I kan smutte forbi at se. Jeg kan kun anbefale ham – du finder ham lige her.

Vacciner

Husk dine vacciner og evt. mælkesyretabletter. Vaccinerne skal du høre din læge om, da jeg kun fik Hepatitis A. Med hensyn til mælkesyretabletter, hjalp det utrolig meget på min mave, og jeg havde nærmest ingen problemer på hele turen.

Myggespray og solcreme

Både deres myg og solen på Bali er dræbende. Myggene er forresten fuldstændig ligeglad med din danske myggespray. Køb en ved ankomst i en kiosk. Jeg har ingen idé om hvad der er i den myggespray de selv sælger, men så længe myggene ikke stak mig, så var jeg ligeglad. Det var det eneste der hjalp på de mange myg.

Pas på solen. Husk godt med solcreme!

Fly

Jeg fandt mit fly på Momondo, hvor jeg endte med rejsefirmaet Kilroy og fløj med Qatar Airways. Jeg betalte ca. 5100kr for en retur, og det var inklusiv bagage og mad på hele turen. En rigtig god pris hvis du spørger mig! Du kan også tilmelde dig en prisagent ind på Momondo, hvor du kan holde øje med om prisen falder/stiger.

Kontanter

Hæv endelig kontanter, når du skal afsted til Bali. De bruger indonesiske rupiah. Der er rigtig mange som tager kort, men der er også mange der ikke gør. Vi brugte kontanter på det meste mad, gadeboder, og transport. Det er især nødvendigt hvis du skal ud på nogle af øerne, da de både er i mangel af hæveautomater, og dankortmaskiner. Jeg havde 3000 kr i kolde kontanter, og manglede kun 500kr. som jeg endte med at hæve.

Hoteller

Vi havde nogle af stederne booket på forhånd, hvor vi havde brugt AirBnb og appen Agoda. Jeg fik overtalt min rejsemakker, til ikke at booke alt på forhånd. Det viste sig at være en rigtig god idé, da vi gerne ville have en dag mere i Ubud, samt en dag mindre et andet sted. Der er rig mulighed, især hvis du rejser uden for sæson, at finde lækre hoteller, fra dag til dag.

Du kan finde ekstrem mange lækre bungalows, hoteller, villaer m.m., til ganske få penge. Det dyreste sted vi boede kostede 250kr pr. nat, og det er lige til at overkomme.

Villa JJ – Ubud

Vi boede blandt andet i en villa i Ubud, midt i rismarkerne. Der var så smukt, og omgivelser var kun noget man kunne drømme om. De har kun nogle enkelte villaer, og derfor var der dejligt rolig, og ingen støj. Det er jo noget man prioriterer, når man bliver lidt ældre! Villaen lå lidt isoleret, men de havde gratis shuttle til/fra Ubud centrum (15 minutter derfra), og mulighed for at leje scootere. Vi gav ca. 250 pr. dag for en deluxe villa, som du kan finde lige her. Hvis du søger på google efter “Villa JJ Ubud”, så kan du også finde den gennem booking.com.

Det var klart det bedste sted vi boede på hele turen.

Janan Villa – Sanur

Vi brugte nogle enkelte dage i Sanur, inden vi tog videre til nogle øer. Vi fandt det lækreste sted til ganske få penge! Stedet hedder Janan Villa, og ligger ca. 10 minutter fra stranden på gåben. De har rigtig mange resorts på stranden, men de er lidt dyrere. Vi gav ca. 170 pr. nat og de har både lækre pools, og ikke mindst lækre værelser, med rene toiletter. Vi bookede gennem Agoda, og du finder stedet lige her.

La Casa Cottage – Nusa Penida

På Nusa Penida boede vi på “La Casa Cottage”, som lå op af en stejl bakke. Vi lejede en scooter fra havnen, hvor vi ankom med båden, og så skulle I ellers have set et show. Som en ægte balineser kørte jeg både Sarah, og 2 tasker på scooteren. Det var spændende kan man sige, men vi klarede den hotellet. Og det var virkelig et skønt sted, med en lækker pool, gode senge, rent, og smukke solnedgange.

Et andet sted jeg vil anbefale er et hotel vi faktisk ikke selv boede på. Jeg havde selv fået det anbefalet, og vi var her flere gange og spise. Hotellet hedder “Ocean Terrace“. Her er der udsigt over havet og det var bare smukke omgivelser, hotellet var placeret i.

Vi boede også 2 andre steder, men de var ikke værd at skrive hjem om.. Her oplevede vi klamme toiletter, døre der ikke kunne lukke, og en seng der var ved at brase sammen. Men så har vi også prøvet det!

Brug for andre rejseguides? Jeg har lavet andre med lokationen: Thailand, Cypern & Sicilien 

Spisesteder

Bali er jo proppet med lækre spisesteder, og det kan godt være lidt svært at finde ud af hvad der er godt, og hvad der bare er fotovenligt. Vi var f.eks. et sted der heddet Kismet i Ubud, hvor vi valgte det pga. deres menu + billeder. Vi var så skuffede, da maden virkelig ikke smagte af noget som helst. Måske de havde en dårlig dag, hvem ved.

Generelt fik vi utrolig meget lækker mad til billige penge, og nu skal i få listen over de mange spisesteder vi prøvede.

Ubud

 • Acai Queen
 • Mudra – Min absolutte favorit på hele turen!
 • Bali pop – bedste is vi fik
 • Cantina – Lækker mexicansk mad
 • Watercress
 • Sambal Matah – Virkelig lækkert og lokalt sted i centrum af Ubud

I Ubud fik jeg også anbefalet disse, men jeg nåede desværre ikke at prøve dem 

 • Kafé
 • Yellow Flower
 • Restaurant Locavore
 • BLU Café
 • The birds and the bees
 • MyWarung
 • Zest Restaurant
 • Honeymoon Kitchen

Sanur

 • Soul on the beach
 • Artotel Beach Club (ABC) – her her de fantastiske solsenge, hvor du kan få bragt mad/drikke hele dagen
 • Warung Amphibia – Midt på stranden, og noget af det bedste grillede fisk/skaldyr vi fik på turen
 • Pasar Sindu market – aften marked med mad
 • Square One
 • Genius Café

Kuta

 • Crumb & Coasters – En hyggelig oase midt i centrum

Nusa Lembongan

 • Sandy Bay Beach Club – Pool, strand og god mad
 • The Deck – Smuk udsigt over havet

Nusa Penida

 • Secret Penida
 • Ocean Terrace – Her fik jeg den bedste iskaffe og nudler med skaldyr
 • Artrolling bistro – Lækre pizzaer
 • Espresso Penida

Oplevelser

Ubud

 • Massage til max 100IDR – Generelt alle steder på Bali
 • Smykkebutikker – Her var jeg især glad for “ Island to Island”, som ligger på en ad hovedgaderne i centrum
 • Templer; Ubud Palace, Goah Gajah (som var den smukkeste park jeg har været i), Tirta Empul, Gunung Kawi og sikkert mange flere
 • Vandfald; Terjun Tibumana, Rang reng, Terjun kanto lampo, og mange flere. Der er så mange vandfald på Bali, så prioriter nogle hvis det er
 • Campuhan Ridge Walk  
 • Rismarker – Tegalalang Ricefields, som du nok har set på samtlige postkort fra Bali. Det var noget af det smukkeste jeg nogensinde har set
 • Monkey Forest – Pas på dine egendele her da aberne stjæler, men en sjov oplevelse
 • River rafting – Vi var på den smukkeste tur til omkring 160 kr. Det her var nok det jeg husker bedst fra turen. Vi sejlede rundt i en flod i ca. 2 timer, og sikke en fantastisk tur. At sejle gennem junglen, mens du kigger på frie aber, palmer, lianer og lytter til vandet og dyrelydene, er noget af det vildeste jeg har prøvet. Jeg var fuldstændig mindblown over den her tur!

Nordområdet

 • Secret Garden of Sambangan – Her kan du hoppe i vandfald (det øverste billede er herfra) 
 • Ulun Danu Beratan Tempel – Virkelig et smukt og roligt område
 • Git Git – Vandfald 
 • Sekumpul – Vandfald

Øst (omkring Bangli)

 • Cepung – Vandfald
 • Penglipuran Village – Fin lille landsby 
 • Kintamani – Vulkan + udkigspost
 • Besakih – Tempelområde med de ældste templer på Bali

Sanur

 • Taman/Padang Galak Beach – Forladt forlystelsespark
 • Turtle Resque Center – Her kan du besøge havskildpadder, som er her til de kan komme sikkert ud i havet igen
 • Her er du nødt til at opleve ABC strandbaren, som jeg nævnte under mad. Der er nemlig ikke så meget at lave i Sanur, udover at nyde de lækre strande og sole den.

Nusa Penida

 • Snorkling/dykning ved Manta Bay samt andre lokationer. Der er oftest både der tager flere steder hen på samme tur – her skal du igen huske at prutte om prisen og tage godt med solcreme på
 • Strande: Crystal Bay, Manta Bay, Gama Bay, Broken beach, Angel’s Billabong, Kelingking Beach, Diamond Beach, Atuh Beach
 • Tembeling beach & Forest – Smukt vandhul du kan bade i

Nusa Lembongan

 • Devil’s Tears – Det smukkeste kystområde. Ikke gå for langt ud! Bølgerne sprøjter langt op, og flere er døde her, fordi de lige skulle have det perfekt billede helt ude på kanten 
 • Snorkling/dykning – Dette ville jeg dog hellere gøre ved Penida
 • Mangrove Forest – Kanotur gennem jungleområdet (husk myggespray!)
 • Solnedgange – Lembongan er den ø hvor du kan se de smukkeste solnedgange

På både Nusa Penida og Lembongan er vejene lidt kreative. Vi kørte selv på scooter, men jeg ville ønske vi havde booket en dagstur når vi skulle ud til nogle af punkterne. Vi faldt nemlig på scooteren. Der skete heldigvis ikke det store, udover jeg blev ekstrem forskrækket og fik lidt hudafskrabninger her og der. Scooteren faldt nemlig ovenpå mig, så jeg blev trykket lidt. Men HELDIGVIS var det kun det! Vi havde kørt på veje med kæmpe huller, men det var en grusvej, der skulle blive vores skæbne. Pas på jer selv, og husk hjelm!

Opsummering

Bali var nok det smukkeste sted jeg nogensinde har været, og det er ikke sidste gang jeg skal afsted. Næste gang skal jeg helt sikkert forbi Gili øerne, og så have lidt mere tid til bare og dase. Jeg elsker en blanding af at sole & opleve. Min rejsemakker var dog lidt mere aktiv end jeg, og vi lavede noget fra morgen til aften. Det var så fedt, og jeg fortryder slet ikke alle de ting vi har oplevet. Jeg kunne nok bare godt have brugt 2 halve dage mere, hvor jeg bare læste en bog ved poolen. Overvej med dig selv, hvordan din ferie skal være, og tal med din rejsemakker om det inden.

Det var skønt at være afsted i 14 dage, og jeg håber I har kunne bruge min guide. Husk endelig at smid en kommentar herunder, hvis du savner noget.

Jeg håber I får den skønneste tur til Bali, hvis det er der turen går hen næste gang. Solskinshilsner herfra. 

Ps! Hvis du ikke har lyst til at tage så langt væk, som Bali er, så har jeg jo også en livsstilscamp i Portugal til August. Den kan du læse meget mere om lige her

 

 

Læs også

21 Kommentarer

 • Svar
  Pia Jensen
  3. maj 2019 at 7:41

  Hejsa. Hvordan er forskellen på strande ifh. Thailand/Bali er de lige så gode på Bali. Vi har været forskellige steder på Phuket. Er priser nogenlunde det samme ? ( planlægger rejse for hele familien næste år)

  • Svar
   Camille Maja
   7. maj 2019 at 11:07

   Hej Pia, nej jeg synes strandene er smukkere i Thailand, men for mig gjorde det intet. Jeg synes Bali var langt smukkere – i hvert fald hvor jeg var. Nu har jeg ikke været så meget i Thailand, udover på nogle øer.
   Thailand er en smule billigere madmæssigt, men ikke meget. Ellers synes jeg nærmest alt var det samme. Jeg har i hvert fald brugt nogenlunde det samme på Bali, som da jeg var i Thailand sidste år. Alt kan jo gøres mere budgetvenligt, så alt i alt, synes jeg prismæssigt det er det samme. Men Thailand er nok en lille smule billigere. 🙂
   VH Camille

 • Svar
  Adam | Born Explorer
  6. juni 2019 at 17:59

  Beautiful photos – I love how much detail goes into each and every dish of food!

  • Svar
   Camille Maja
   13. juni 2019 at 19:35

   Thank you so much!! 🙂

 • Svar
  SIlke Ulvenberg
  28. november 2019 at 8:31

  Hej 🙂
  Ville bare lige spørge hvad dit budget endte ud på? Jeg skal selv afsted til september og der er jeg væk i ca. 6 måneder.

  PS. Mega flotte billeder!!

  • Svar
   Camille Maja
   28. november 2019 at 14:58

   Hej Silke, Tak fordi du følger med! Du kan godt glæde dig til Bali, som nok er det smukkeste sted jeg har været.
   Jeg brugte ca. 11.000. Dette var inkl fly (til næsten 6000k), mad, shopping, hoteller og andre oplevelser. Men her vil jeg nævne at jeg overhoved ikke sparede på noget! Det kan klart gøres billigere hvis der købes mere lokal mad (jeg er bare ikke så meget til kun at spise risretter). Og så prøvede vi også nogle turistede ting, som dermed er lidt dyrere.
   Har du nogle bestemte planer derover? 🙂
   KH Camille

 • Svar
  Pernille Jensen
  27. december 2019 at 22:32

  Hej Camille.
  Tak for en dejlig rejsebeskrivelse og gode input. Og sikke nogle fantastiske billeder.
  Jeg skal til Bali med min datter i starten af det nye år og vi glæder os.
  Jeg har læst et sted at det er en god idé at have US-dollars med især til at betale turistvisum i lufthavnen. Hvad er din erfaring?
  Bedste hilsner Pernille

  • Svar
   Camille Maja
   27. december 2019 at 23:04

   Hej Pernille! Tak fordi du læste med – Bali er helt fantastisk, så I kan godt glæde jer!

   Jeg købte ikke visum, da jeg var der under 30 dage. Så behøver man ikke et :)! De tog ikke imod andet en deres egen valuta, så ville bestemt ikke have dollars med. Håber I finder ud af det, og rigtig god tur! Er kun lidt misundelig ;)!
   Kh Camille

 • Svar
  Pernille Jensen
  28. december 2019 at 21:11

  Tusinde tak for dit svar – Det var bestemt nyttig viden – vi skal (desværre) kun være dér i 10 dage så vi vil nyde det i fulde drag. Og tak- det bliver spændende.
  Kh Pernille

 • Svar
  Pernile Schneider
  10. marts 2020 at 17:34

  Hej Camille,

  Vil du måske dele jeres rute fra turen? så hvor i startede til i sluttede? hvilke steder? 🙂

  • Svar
   Camille Maja
   11. marts 2020 at 10:17

   Hej Pernille,
   Vi have 5 dage i Ubud, 3 i Sanur, og 3 på øerne jeg beskriver i indlægget 🙂 Fra Ubud kan man nemlig tage et par halv/heldages ture nord/ øst fra byen. Vi kunne rigtig godt lide Ubud, og valgte derfor at have base der længst tid, da man snildt kan tage rundt på øen derfra.
   Vh Camille 🙂

 • Svar
  Tanja Thomsen
  25. oktober 2021 at 19:25

  Vi er en familie på 4 der overvejer en tur til Bali til efteråret.. Vores børn er 5 år – er Bali børnevenligt som fx Thailand…! Har rejst meget men har stadig Bali tilgode og ud fra din beskrivelse er det jo næsten et must på bucketlisten 😉

  • Svar
   Camille Maja
   26. oktober 2021 at 20:09

   Hej Tanja, det ville jeg bestemt anbefale! Der er mange børnevenlige lokationer og virkelig en oplevelse for dem også. Det ville jeg bestemt gøre – det er selv på min to-do, når jeg engang får børn! 🙂
   KH Camille

 • Svar
  Emma Olsen
  10. januar 2022 at 20:57

  Hej Camille

  Det link du har sat ind ift river rafting turen virker ikke. Kan du huske hvem du bookede igennem? 🙂

  • Svar
   Camille Maja
   17. januar 2022 at 20:48

   Hej Emma, åh desværre nej. Det er så længe siden og jeg kan desværre ikke huske firmaet. Men vi kørte midt ind på øen, for at kunne sejle på de floder derinde. Jeg tror ikke firmaet betyder så meget 🙂

 • Svar
  Thea Helene Skafdrup
  17. marts 2022 at 10:23

  Hej Camille
  Hvor ville du anbefale at “sole og dase” efter have planlagt 6 dage i Ubud? – Hvor ville du sige du oplevede der var mindst turistet ved strandende? 🙂

  • Svar
   Camille Maja
   17. marts 2022 at 19:31

   Hej Thea, der er max sol og strand og dase ved Sanur – særligt ved Artotel Beach Club (ABC)! Virkelig dejligt sted med solsenge. Men de fleste strande på Bali er jo turistede, men måske ikke så meget nu 🙂

 • Svar
  Maria
  16. oktober 2022 at 19:24

  Jeg faldt lige over din gode rejsebeskrivelse, da jeg søgte på Bali. Hvordan kom I fra lufthavnen til Ubud ? Og hvordan kom I fra Ubud til Sanur ? Vi har aldrig rejst i Østen men er draget mod USA i stedet for. Der lejer vi bare en bil, men der gør man ikke lige på Bali, kan jeg forstå.

  • Svar
   Camille Maja
   19. oktober 2022 at 15:27

   Hej Maria, tak for de pæne ord! Jeg er ret sikker på at vi bare tog en taxa, eller arrangerede med hotellet at hente os for små penge. Jeg ville ikke bruge tid på at leje en bil. Det er klart nemmest at leje en scooter og køre rundt undervejs på ferien. Derudover vil jeg klart anbefale en privatchauffør til dagture. I indlægget nævner jeg også en der hedder Nyoman med link til, som var den sødeste mand og god til engelsk. Det kostede vidst omkring 270 kr. for en hel dag. Han er også en god guide ;)!

 • Svar
  Vibeke
  21. juli 2023 at 19:34

  Hej Camille

  Tak for din gode beskrivelse af din rejse til Bali.

  Jeg har et par spørgsmål:
  1) hvilke mælksyretabletter tog du, hvis du kan huske hvilke det var?
  2) hvilket land mellemlandende du i? Og hvor mange timer var du der? (Var det tid nok til at finde det nye fly)?

  • Svar
   Camille Maja
   21. september 2023 at 10:32

   Hej Vibeke, beklager jeg ikke har set din kommentar. Jeg bruger nogle helt almindelige i håndkøb fra Duolac. Og jeg kan ikke huske hvor jeg mellemlandede desværre. Men vi havde 2-3 timer som mellemlanding og det var perfekt. Så fik vi lidt at spise og fik strukket benene 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.