Snoet pestobrød

Et snoet pestobrød er nemt at lave og fungerer godt som tilbehør, i madpakken, til tapas eller som et mellemmåltid. Et lækkert madbrød med pesto og mozzarella, som tager sig ekstra flot ud på middagsbordet. Brødet kan varieres som du ønsker, men her får du mit bud på et lækkert pestobrød.

Jeg ser flere og flere flette deres brød på diverse medier. Det gælder både de søde og salte af slagsen og jeg elsker det! Et snoet brød gør bare lige det ekstra for øjet og smagen er altså god. Brødet holder sig desuden fugtigt og lækkert i flere dage, hvis du pakker det godt ind.

Kogebog på vej

De sidste mange uger har været totalt booket op med aftaler, relateret til min kommende kogebog. Min bog “Grøn Hverdag” kommer ud i slutningen af april og den kan du læse meget mere om lige her. I denne uge har jeg været i et studie, hvor jeg sammen med en fotograf, har skudt billeder af 70 retter. Det var fire dage vi brugte på det. Fire dage!! Det er jo så vildt at det kunne lade sig gøre og det var så sjovt at prøve. Det gik fantastisk godt og billederne til kogebogen er så smukke. Jeg glæder mig til at vise jer dem.

Har du lyst til andre madbrød, finder du et lækkert focaccia med tomat her

Efter den sidste dag på fotoshoot, fik jeg lyst til at lave et pestobrød. Jeg havde nemlig lavet en større portion snurrer med pesto (til kogebogen), hvor jeg ikke brugte halvdelen af dejen. Dejen lavede jeg i stedet til en slagt snoet brød. Det blev så grimt og jeg tænkte derfor, at jeg godt kunne gøre det bedre. Det har jeg gjort nu og jeg er så glad for resultatet.

Glæd dig til en nem opskrift på et luftigt og lækkert pestobrød. God fornøjelse!

Snoet pestobrød

Et lækkert og luftigt madbrød, som også er nemt at lave. Velbekomme.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 45 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Ret Bagværk, Madpakken, Tilbehør
Antal 6 personer

Ingredienser
  

 • 20 g gær
 • 2 dl lun mælk/vand
 • 1 tsk. salt
 • 2 spsk. olie
 • 200 g hvedemel
 • 50 g groft mel
 • 1 lille glas rød eller grøn pesto ca. 100 g
 • 100 g revet mozzarella

Sådan gør du
 

Dejen

 • Lun din mælk (den må ikke være varm) og bland gæren heri. Når gæren er opløst tilføjes de resterende ingredienser, udover pesto og ost.
 • Ælt dejen i 8-10 minutter, til den er glat og slipper skålen. Jeg bruger en røremaskine på mellem hastighed. Hvis du ikke har en røremaskine, kan dejen også æltes i hånden. Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur, tildækket.

Efter hævning

 • Vend dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud i en rektangel (ca. 30x20 cm), med en tykkelse på ca. 1 cm. Fordel pestoen i et jævnt lag og drys med revet mozzarella.
 • Rul dejen sammen som en roulade, og skær den på langs, men så den stadig hænger sammen i den ene ende (ca. 3 cm). Sno dejstrimlerne og kom brødet i en beklædt/smurt rugbrødsform eller lignende. Lad dejen efterhæve i 30 minutter og tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
 • Pisk et æg og pensl brødet. Bag i ca. 15 minutter til brødet er gyldent. Lad brødet køle en smule af, før du skærer i det. Velbekomme.

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.