Marokkanske wraps

IMG_1218

Marokkanske wraps med saftig kylling, auberginechutney, humus og fladbrød. Lyder det ikke lækkert? Det er det bestemt også, og her får du opskriften.

Jeg er blevet ret fan af det marrokanske køkken, og denne ret gør kun lysten til at tage til Marokko, endnu større. Jeg skal bare derned en dag, og forhåbentlig bliver det her til foråret. Jeg skulle have været afsted her for et par uger siden, men jeg kunne desværre ikke få passet min hund. Surt show for mig! Men heldigvis løber Marokko ingen steder, og muligheden er der igen til foråret. Så jeg må bare glæde mig så længe!

Mangler du inspiration til en sund og varieret kost? I resten af oktober kører jeg et tilbud på mit opskriftshæfte med 110 opskrifter, til sølle 100kr. Læs mere her!

Opskriften har en del elementer, men lad det ikke slå dig ud. Læs den hele igennem og planlæg det selv som du vil. Du kan sagtens lave både marinade & humus, inden spisetid. Men læs den godt igennem, og så har jeg givet dig den rækkefølge, som jeg gjorde tingene i.

Rigtig god fornøjelse! Opskriften er til 2 personer

Opskrift

Marineret kylling

 • 2 kyllingefileter
 • 1-2 fed hvidløg, presset
 • Squezze citronsaft + 1/4 af skallen
 • 1 tsk. paprika
 • 1/4 tsk. kanel
 • 1/2 tsk. ingefær, pulverform
 • 1 tsk. spidskommen
 • Sjat olie
 • Salt og peber

Humus

 • 1 bøtte kikærter, drænet
 • 1 fed hvidløg
 • Lidt citronsaft + skal
 • 1/2 tsk. paprika
 • 1 tsk. spidskommen
 • Salt & peber
 • Tahin efter behov
 • Olivenolie

Pandebrød (4 stk.)

 • 160 g hvedemel
 • 1 dl vand
 • 1/2 tsk. salt
 • 1.5 tsk. bagepulver
 • Olie til pensling af brødet
 • Husk godt med mel på bordet, når du ruller dem ud

Auberginechutney

 • 1/2-1 aubergine, i små tern (kommer an på størrelsen af din aubergine
 • 1 håndfuld cherrytomater
 • 1 fed hvidløg
 • 1 rødløg
 • 1 håndfuld frisk persille
 • 1 spsk. citronsaft
 • Evt. lidt paprika og spidskommen
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 • Start med at skær din kylling ud i tern, og lav en marinade af de resterende ingredienser. Tilsæt kyllingen, og gnid det godt ind. Lad det stå i mindst 20 minutter – gerne også meget længere. Kyllingen bliver super saftig, af blot 20 min.
 • Lav din hummus med en minihakker/stavblender. Du kan også sagtens spæde til med lidt vand, i stedet for kun olie
 • Gør dine pandebrød klar. Bland alle ingredienserne sammen og ælt det godt sammen. Det er super nemt med hænderne, så en røremaskine behøves ikke. Hæld en masse mel på bordet og rul dem flade. Du skal bruge 4 stk. Jeg gjorde mine ret tynde, og så penslede jeg dem med lidt olie.
 • Så er pandebrødene klar og du kan lige vente med at stege dem, indtil du har din chutney klar
 • Skær auberginen i små tern, tomaterne i halve, pres hvidløget og skær løget i fine skiver
 • Varm en pande op med lidt olie og hæld auberginen på, da den skal have længst. Når den er blød, tilsætter du dine løg. Når løgene er bløde, tilsætter du din tomat, citronsaft, hakket persille, salt og peber. Evt. lidt paprika & spidskommen – smag det til, når det hele er blevet lidt smattet
 • Varm dine pandebrød og steg din kylling, mens du venter på din chutney
 • Så er maden klar – velbekomme!

Læs også

1 kommentar

 • Svar
  Louise Bach Jensen
  25. oktober 2017 at 10:35

  Hvor ser det bare godt! Det må jeg bestemt prøve.
  Har for ikke så længe siden prøvet at lave pandebrød selv. Det blev ikke så godt. Men tænker jeg må prøve din opskrift. Forhåbentlig kan det kun blive beder haha.

  Spændende med Marokko! Jeg vil selv vildt gerne afsted, og var også tæt på at tage med en veninde, der skal afsted her i slutningen af november. Men uden penge kommer man ikke så langt.. 😉

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.