Anmeldelse: Til middag hos Fleisch, Kødbyen

IMG_6483

I sidst måned blev jeg inviteret på mad hos Fleisch – og denne oplevelse vil jeg gerne dele med jer. Jeg plejer generelt ikke at dele mine madoplevelser på bloggen, men det her var noget særligt.

Fleisch ligger i Kødbyen ved Slagterboderne, og stedet oser af god stemning. Fleisch er både et spisested, cocktailbar, og også en slagter.
Vi ankom til aftensmad en hverdag, hvor det havde sneet hele dagen. Jeg havde haft en utrolig dårlig dag, hvor jeg var skredet i sneen (i bil), og kørt ind i et autoværn. Heldigvis skete der ikke andet, end en stor forskrækkelse, og en masse penge til erstatning. Jeg var derfor i utrolig dårligt humør, men ville ikke aflyse, da jeg ved at en god madoplevelse, kan få mit humør helt i vejret.
Mit humør steg med det samme! Vi blev taget godt imod af en af tjenerne, hvor vi fik fortalt menuen og hvilket tilvalg vi kunne vælge.
Vi valgte slagterens menu, som består af 6 serveringer til deling. Jeg er kæmpe fan af mad som kan deles, og derfor lokkede denne menu mig især. Derudover valgte vi også en vinmenu, som vi bestemt ikke fortrød. De havde forstand på det dernede, og det hele passede super godt, til de retter vi nu fik.

Lokalet var smukt indrettet, med mørke træmøbler, dæmpet belysning og fedest af alt: klinker og fliser, som var det hos en rigtig slagter. Jeg synes det gør oplevelsen lidt federe, når det er så autentisk.
Når man kommer ind, så er det første der møder dig, en kæmpe slagterdisk med bl.a. et grisehoved. Fed detalje!

Fleisch er jo som sagt også en slagter, og jeg var lidt skeptisk til at starte med. For jeg er faktisk ikke den største kødspiser, men jeg elskede det! Alle portionerne var gode i størrelsen og ikke for “vulgære” hvis man kan sige det sådan. Der var mere end rigeligt mad, og vi var så mætte da vi gik. Jeg er jo især fan af, hvis tingene er æstetisk flotte, og der blev bestemt kælet for alle sanserne den aften!

Det bedste ved det hele var nok, at der ikke var et tidsinterval på vores bord. Jeg har oplevet flere steder i KBH, hvor man har bordet i 2 timer, og så skal man være ude igen. Det kan være fint nok i mange situationer, men når man sidder med lækker mad, mange serveringer, vin, og en sød mand, så har man ikke lyst til at stresse gennem maden. Vi endte med at sidde der i 4 timer, og kunne snildt ha’ siddet der længere, men jeg skulle tidligt op dagen efter, så den gik desværre ikke. Jeg kunne helt sikkert have brugt hele min aften der.

Udover at vi fik gennemgået de forskellige retter da vi kom, så fik vi også at vide, at de faktisk bruge hele dyret, og der var derfor intet madspild. Kæmpe plus herfra!

Jeg har lige været inde og kigge på deres menu, og den skifter jo ift. sæson. Den er derfor lidt anderledes, end da jeg var der, men det ser da for lækkert ud. De sidste to retter, er de samme som da vi var der, og hold nu fast! Det kød vi fik var som smør! Det trevlede bare, og var så lækkert, saftigt og mørt – og det tilbehør der var til, var virkelig også godt. Især den marv-sauce, der var til… Åh, jeg må derned igen!
Derudover fik vi den dessert, som i kan se i menuen nedenfor. Jeg elsker syrlige desserter – og denne her var ingen undtagelse. Joachim, som normalt ikke spiser dessert (what…), han spiste endda sin op. Det siger vist også lidt 😉

Slagterens Menu

  • Dansk blæksprutte, chorizo & padron
  • Carpaccio af modnet Oksehøjreb
  • Tørret Andebryst, økoæg & jordskokker
  • Kalvebrisler & røget bacon
  • Krogmodnet okse højreb, flødekartofler, salat & marv-sauce
  • Citrontærte, marengs, hvid chokolade & hasselnød

Hvis jeg nu skal beskrive min oplevelse hos Fleisch kort, og hvorfor jeg netop vil dele den med jeg, vil jeg nok sige: 
Fleisch er Kødbyen i en boullion terning. Du får oplevelsen af “det gamle kødbyen”, med det lækreste kød, god stemning, og lækker atmosfære. Stedet er en oplevelse og det at de bruger hele dyret, dét giver et kæmpe plus i min bog.

TAK FOR MAD!

Adresse: Slagterboderne 7, 1716 København

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.