Opskrift: Broccolitærte med hjemmelavet grov tærtedej

Broccolitærte med hjemmelavet tærtedej

IMG_6283

Forleden lavede jeg den lækreste broccolitærte, som jeg gerne vil dele med jer.
Før i tiden købte jeg altid en butterdej nede i Netto – det var dejligt nemt, men også ret usundt. Jeg har ikke noget imod at spise det en gang imellem, og slet ikke hvis jeg får det serveret, så spiser jeg hvad der er. Men det er altså lidt lækkert at lave sin egen tærtedej. Det tager måske ekstra 5-10 minutter, men du bliver mere mæt og så er det langt sundere for dig.

Jeg har før lavet en tærte på grahamsmel, men det havde jeg ikke lige herhjemme, så det blev det spelt denne omgang.

Opskrift på: Tærte med gedeost, spinat og karameliserede løg

Alt min mel får jeg gennem Finax, som jeg er ambassadør for, og de har altså et kæmpe udvalg, af alt fra mel til kerner og færdige blandinger. Kan ikke klage over udvalget og heller ikke kvaliteten, hvor de har rigtig mange økologiske produkter. Derudover, synes jeg Finax har super gode og billige priser – og det kan vi jo godt lide! 😉

I kan selv læse mere om Finax og deres produkter, på deres hjemmeside her.

I forhold til æggemassen, der bruger jeg altid creme fraiche med en lav fedtprocent. Jeg ser mange bruger skyr/græsk yoghurt, men jeg synes bare at æggemassen bliver for tyk, og dermed ikke glider ned gennem fyldet. Du kan altid prøve dig frem, men jeg bruger altid creme fraiche! Det holder hele vejen.

Tærten er til 4 personer, hvor der snildt kan blive serveret en salat til. Dejen fylder jo også lidt ekstra en end butterdej og jeg blev rigeligt mæt af et stykke.
Hvis du laver tærten til fire store mænd, ville jeg nok gange tærten op – og så er der jo altid rester til dagen efter!

Opskrift

Fyld

 • 1 broccoli/500 gram
 • Cherrytomater (jeg brugte ca 100 g)
 • Feta efter behov

Æggemasse

 • 3 æg
 • 3 spsk creme fraiche, lav fedtprocent
 • Salt og peber
 • 40 g parmesan

Tærtedej

 • 1 dl finvalsede havregryn
 • 150 g spelt
 • 50 g groft hvedemel (alm. kan også bruges)
 • 0.6 dl olie (eller et par spsk smør)
 • 2 spsk creme fraiche
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skær din broccoli ud i mundrette stykker og kog dem i et par minutter. Jeg plejer at koge dem til der stadig er lidt bid i
 • Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
 • Lav din tærtedej. Her smider du bare det hele sammen, og du skal altså have hænderne ned i, ellers får du ikke dejen til at hænge sammen
 • Smør en form og smid dejen ned i. Den skal godt op over kanterne, så find et passende fad.
 • Når ovnen er varm, skal tærten lige have 10 minutter uden fyld i
 • Lav din æggemasse og pisk den godt sammen
 • Skær tomater og feta
 • Nu er du klar til at blande det hele samme. Jeg plejer først at putte broccoli i, så tomater og derefter feta. Til sidst hældes æggemassen ud over
 • 35-40 minutter i ovnen, og så er det mad!

Velbekommen 🙂

Indlægget er sponsoreret 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.