Broccolitærte med hjemmelavet tærtedej

IMG_6283

En nem og lækker broccolitærte, som jeg efterhånden har lavet 100 gange. Opskriften er faktisk min mors, og dermed kan I nok forestille jer, hvor mange gange jeg har fået denne tærte. Dette gør den absolut ikke dårligere, og jeg elsker et stykke broccolitærte lige meget hver gang.

Denne opskrift er med en hjemmelavet bund. Det svinger hvad jeg lige er i humør til, og begge dele fungerer. En hjemmelavet tærtedej tager lige 5-10 minutter ekstra, så det er jo alt efter lyst og humør, om man har lyst til at bikse sådan en sammen. Tærtedejen er utrolig nem, så I skal bestemt ikke holde jer tilbage, hvis I har lyst til at prøve at lave jeres egen.

Prøv også: Tærte med gedeost, spinat og karameliserede løg

I forhold til æggemassen, der bruger jeg altid creme fraiche med en lav fedtprocent. Jeg ser mange bruger skyr/græsk yoghurt, men jeg synes bare at æggemassen bliver for tyk, og dermed ikke glider ned gennem fyldet. Du kan altid prøve dig frem, men jeg bruger altid creme fraiche.

Tærten er til 4 personer, hvor der snildt kan blive serveret en salat til. Dejen fylder jo også lidt ekstra en end butterdej og jeg blev rigeligt mæt af et stykke.
Hvis du laver tærten til fire store mænd, ville jeg nok gange tærten op – og så er der jo altid rester til dagen efter!

Opskrift

Fyld

 • 1 broccoli/500 gram
 • Cherrytomater (jeg brugte ca 100 g)
 • Feta efter behov

Æggemasse

 • 3 æg
 • 3 spsk creme fraiche, lav fedtprocent
 • Salt og peber
 • 40 g parmesan

Tærtedej (I kan selvfølgelig også købe en dej)

 • 1 dl finvalsede havregryn
 • 150 g spelt
 • 50 g hvedemel
 • 0.6 dl olie (eller et par spsk smør)
 • 2 spsk creme fraiche
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skær din broccoli ud i mundrette stykker og kog dem i et par minutter. Jeg plejer at koge dem til der stadig er lidt bid i
 • Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
 • Lav din tærtedej. Her smider du bare det hele sammen, og du skal altså have hænderne ned i, ellers får du ikke dejen til at hænge sammen
 • Smør en form og smid dejen ned i. Den skal godt op over kanterne, så find et passende fad.
 • Når ovnen er varm, skal tærten lige have 10 minutter uden fyld i
 • Lav din æggemasse og pisk den godt sammen
 • Skær tomater og feta
 • Nu er du klar til at blande det hele samme. Jeg plejer først at putte broccoli i, så tomater og derefter feta. Til sidst hældes æggemassen ud over
 • Ca. 30 minutter i ovnen, og så er det mad!

Velbekommen 🙂

Indlægget er sponsoreret 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.