Baba ganoush – Cremet auberginedip og andre græske retter

Baba ganoush en en utrolig lækker og cremet auberginedip. I kan bruge den til alt fra grøntsagsstænger til wraps, naanbrød og hvad I ellers kan finde på. Jeg brugte den selv i nogle naanbrød med grønt og marineret kylling. Det smager helt fantastisk og er super nemt at lave. Hvis I endnu ikke har prøvet baba ganoush så er det på tide! Få opskriften herunder. 

Jeg lavede denne opskrift i forbindelse med min lille #brugdinmad udfordring, som foregår på Instagram, hvor det handler om at inspirere jer derude til mindre madspild og at bruge det der allerede findes i køleskabet. I kan se videoen med denne baba ganoush lige her, hvis I er interesserede.
Instagram kan I finde tips og tricks, til at pifte jeres kedelige rester lidt op. Forhåbentlig kan det inspirere nogle til at lave et lækkert måltid, og måske selv deltage i udfordringen? Post jeres næste tøm-køleskabet-ret og benyt #brugdinmad , tag mig, og vær med i det nye fællesskab med madinspiration på Instagram. I kan se min tidligere video på kanalen for en længere forklaring af konceptet.

Græsk inspireret aftensmad

Jeg lavede som sagt denne cremede auberginedip til en lækker omgang naanbrød og en masse grøntsager. Jeg har endnu ikke skrevet den præcise opskrift ned på alle tingene, men I får lige en nogenlunde menu herunder.

 • Naanbrød bestående af: 2.50 dl lunken vand, 25 gram gær, 1.5 dl naturel yoghurt, 50 g durum mel og 400 g hvedemel (gerne manitoba eller tipo 00), 1 stor tsk. salt. Opløs gæren i vandet og tilføj alt undtagen mel. Rør det godt sammen og tilføj derefter lidt mel af gangen. Ælt til dejen er lækker og sammenhængende (jeg brugte hænderne). Lad dejen hæve i ca. 60 minutter et lunt sted. Kom dejen på et meldrysset bord og form dem, en af gangen, til små fladbrød (ca. 8-9 stk.). Jeg synes klart det er nemmest at komme lidt mel på hænderne og trække dejen fra hinanden. Steg en af gangen på en varm og olieret pande i ca. 2 min på hver side. Jeg lavede et naanbrød af gangen, hvor jeg stegte det ene, mens jeg forberedte det næste
 • Grønkål stegt i lidt olie på panden
 • Marineret kylling: marineret i græsk yoghurt, salt, peber, citronsaft, olivenolie, paprika, hvidløg, timian, basilikum
 • Rødløg og tomater vendt i lidt olie, citronsaft, salt og peber og bagt i ovnen i ca. 30 minutter
 • Derudover havde vi feta og oliven til at komme i

Jeg håber I kunne bruge mine tips til at lave jeres egen græsk-inspirerede middag. Det smagte i hvert fald fantastisk, og nu til opskriften! Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Baba ganoush - Auberginedip

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 1 stor aubergine, eller to små
 • 1 fed hvidløg
 • 5 spsk. tahin
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • 2 spsk. olivenolie
 • 3 spsk. Citronsaft (tilføj evt. lidt af gangen)
 • 2 spsk. frisk persille, finthakket + et par blade til pynt
 • Salt, peber, olivenolie

Sådan gør du
 

 • Start med at skyl, tør og halver din aubergine(r). Snit den lidt på indersiden og gnub den i olivenolie, salt, og peber. Kom den flade side mod et stykke bagepapir og prik derefter auberginen flere gange med en gaffel
 • Bag auberginen midt i ovnen i ca. 40 minutter på 180 grader, varmluft. Lad auberginen køle lidt af, efter tiden i ovnen
 • Skrab kødet ud af auberginen og kasser skallen (eller brug den til noget andet?). Bland kødet med de øvrige ingredienser og blend til dippen har en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft og olie
 • Server med fladbrød, eller hvad du ellers lyster

Læs også

2 Kommentarer

 • Svar
  Caroline
  5. september 2020 at 10:32

  Er kyllingen stegt på panden eller i ovnen? Og skal den ligge og trække i marinaden?
  Vi glæder os meget til at prøve opskriften ?

  • Svar
   Camille Maja
   5. september 2020 at 18:13

   Hej Caroline, jeg har stegt kyllingen på panden og marineret dem en 10 timer. Men mindre kan også gøre det! Jeg ville mindst marinere kødet i 30 minutter 🙂
   Vh Camille

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.