Simpel kålsalat med citron og parmesan – og en ny udfordring!

En simpel kålsalat er perfekt som tilbehør til aftensmaden og særligt hvis tiden er knap. Retten tager kun 15 minutter at bikse sammen og har ganske få ingredienser. Kålsalaten er en del af mit nye projekt på Instagram, som hedder “brug din mad”, som jeg også vil introducere her i indlægget. Rigtig god fornøjelse!

#Brugdinmad

Grunden til at jeg skriver et # foran “brug din mad” er fordi det er et hashtag jeg bruger på Instagram. Lad mig fortælle jer lidt om konceptet!

Jeg vil løbende komme med forhåbentlige inspirerende opskrifter, til hvordan man kan bruge den mad man allerede har. Eller den mad som er ved at løbe på dato, eller måske er blevet lidt kedeligt i køleskabet. Alle de retter som indgår her, vil således gå under #brugdinmad.

Udover de videoer jeg laver og poster på mit Instagram-feed, på IGTV og bloggen, så handler #brugdinmad også om, at få jer inkluderet. Og hvad betyder det så? Jo! Jeg vil gerne udfordre jer til at lave retter og poste dem, samt bruge hashtagget: #brugdinmad på Instagram. Jo flere der kommer med, jo flere retter vil der også komme op med samme tag, som således tilhører vores lille fællesskab. Det bliver et # for alle os, som vil være med til at mindske madspild og mest af alt, give lækker madinspiration til hinanden.

Min mission er at få flere med i min lille udfordring, så vi fremadrettet kan trykke på #brugdinmad, og finde en masse inspiration til vores måske lidt kedelige rester i køleskabet. Det skal altså være et slags forum og et fællesskab, hvor alle kan være med. Du skal ikke kunne kokkerere Michelin-retter, men lige præcis den mad DU kan lide. Der er helt sikkert andre, der kan finde inspiration i den mad du laver.

Min første video er blev til en simpel kålsalat, som I også kan finde på IGTV lige her. Jeg håber at I vil tage rigtig godt imod mit nye projekt og måske selv være med på Instagram? Uanset hvad kan I se frem til en masse mad-videoer fra mig, hvor selve opskriften altid vil lande her på bloggen. Jeg glæder mig rigtig meget!

Simpelt tilbehør

Retten kræver ikke den store introduktion. Du skal bruge grønkål, citron, parmesan, salt, peber og olivenolie. That’s it! Jeg havde lidt slatten grønkål i køleren, som nogle måske ville have smidt ud. Men nu handler det om at bruge sin mad og undgå for meget madspild. En slatten grønkål kan nemlig snildt trylles til et lækkert måltid, hvilket i dette tilfælde blev til en salat.

Hvis I er vilde med grønkål, finder I flere opskrifter lige her

Jeg serverede salaten til lidt lyst kød og kartofler, men den fungerer også til meget andet. I kan også komme lidt perlebyg i salaten, for at skabe lidt mere fylde. Lidt sprøde græskarkerner/mandler på toppen, ville også være lækkert!

Rigtig god fornøjelse i køkkenet og velbekomme.

Kålsalat med citron & parmesan

Forb. tid 7 minutter
Tilb. tid 7 minutter
Samlet tid 14 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 10 stilke grønkål
 • 1/2 citron, saften heraf
 • Parmesan
 • Salt, peber, olivenolie, ekstra citronsaft

Sådan gør du
 

 • Start med at find alle ingredienserne frem, skyl din grønkål og dub den tør
 • Pluk bladede og kasser stilken. Vend kålen i saften fra 1/2 citron, salt, peber og 1 spsk. olivenolie
 • Varm en pande op og tilføj kålen når den er varm. Vend kålen et par gange undervejs, til den er godt gylden i kanterne
 • Server med det samme med revet parmesan på toppen, samt lidt ekstra citronsaft, salt og peber. Velbekomme

HUSK! Hvis I har lyst til at være med i #brugdinmad – udfordringen, så foregår det altså inde på Instagram. Her kan I selv poste jeres lækre retter og være med i det lille nye fællesskab. 

 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.