Tærte med græskar, rødløg, feta og bladbede

Græskarsæsonen er skudt igang og jeg har netop lavet denne lækre tærte med græskar, rødløg, feta og bladbede. En fantastisk kombination og også rigtig let at lave. Dermed også det perfekte hverdagsmåltid. Jeg elsker græskar og selvom jeg elsker sommeren, så har jeg nu også glædet mig til efterårets råvarer. I dette indlæg finder du altså opskriften på denne nemme tærte med græskar, men også en lille forklaring på hvad bladbede er for noget. Du kan selvfølgelig også erstatte bladbeden med grønkål eller spinat. God læselyst!

Personligt elsker jeg en god tærte fordi det er nemt, og fordi det er en rigtig god måde at få spist ud af køleskabet. Det er ofte jeg laver tærte, når jeg har lidt kedeligt grønt på lager. Det er så lækkert, og så undgår man for meget madspild. Apropos madspild. Har I læst mit nyeste tiltag på mine medier? Jeg har netop startet #Brugdinmad, som handler om at inspirere jer derude til mindre madspild og at bruge det der allerede findes i køleskabet. Brug din mad skrives med et # foran, fordi det er en udfordring der foregår på Instagram. Der deler jeg tips og opskrifter til tøm-køleskabet-retter. Derudover handler udfordringen om at engagere jer til selv at deltage! Forhåbentlig kan det inspirere andre til at lave et lækkert måltid, og måske selv deltage i udfordringen? Læs mere om udfordringen lige her.

Bladbeder – hvad for noget?

Bladbeder er en ny grøntsag i mit køkken og ikke noget jeg bruger så ofte. Det kan købes i grønthandleren og sikkert også i de lidt størrere super markeder, samt på online markeder, så som Nemlig. Bladbeder er derfor ikke ligeså nemt at skaffe som grønkål og spinat og derfor kan i selvfølgelig erstatte bladbeden med netop disse to, hvis det skal være lidt nemmere. Det gør ingen forskel på opskriften.

Bladbeder smager lidt bittert i rå tilstand, men fantastisk når det tilberedes lidt. Husk altid at skil stilken fra bladene, da de skal tilberedes for sig. Du kan eksempelvis dampe bladene og benytte dem ligesom du vil med spinat. Stilkene har lidt mere crunch og skal blancheres eller sauteres. Jeg brugte begge dele i min tærte, hvor jeg gav stilkene et par minutter på panden, hvor jeg derefter tilføjede bladene.

Udover tærte kan bladbeden også bruges i wokretter, i salaten, som grøntsagsfyld i en suppe, eller måske i en kartoffelmos.

Hvis I er ligeså vilde med tærter som jeg, så finder I mange flere lige her

Men nu til opskriften. Tærten er nem, perfekt til hverdagen og smager skønt. Jeg håber I kan lide den, og måske får øjnene op for bladbeden. Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Jeg håber I får en dejlig mandag og en god start på ugen.

Tærte med græskar, rødløg og feta

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tærtedej

 • 110 g hvedemel
 • 50 g grov hvede (eller spelt/grahamsmel)
 • 50 g smør
 • 3 spsk. olivenolie
 • 6 spsk. vand
 • 1 tsk. salt
 • 2 spsk. sesamfrø (kan undlades)

Fyld

 • 1/2 hokkaido
 • 1 rødløg
 • 1 bundt bladbeder / 4 stængler grønkål / 100 g frisk spinat
 • 50 g feta

Æggemasse

 • 4 æg
 • 4 spsk. creme fraiche
 • 50 g parmesan, revet
 • 1 tsk. salt & kværnet peber

Sådan gør du
 

 • Start med at tænd ovnen på 200 grader, varmluft, og tag alle ingredienserne frem
 • Skær græskar og rødløg i skiver (ca. 1 cm. tykkelse), vend i lidt olie, salt og peber. Bages i ca. 25 minutter, når ovnen er varm
 • Mens du venter kan du lave din tærtedej. Bland alle ingredienserne sammen og ælt godt sammen med fingrene. Hvis du bruger køligt smør, kan du rulle dejen ud med det samme og komme den i et smurt(!) fad. Hvis din smør er for blød kommes den på køl i 15 minutter. Derefter rulles dejen ud i en cirkel, så den passer i din tærteform, og husk at kom dejen godt op over kanterne (min tærteform er ca. 28 cm).
  Stik tærtedejen med en gaffel over hele bunden og forbag dejen i ca. 10 minutter. Tag derefter tærten ud
 • Rør din æggemasse sammen og steg det grønne af på en pande. Dette gælder uanset om du bruger spinat, bladbede eller grønkål. Jeg brugte bladbede, hvor stænglerne (snittet i små stykker) kom på panden først, og derefter selve bladene. Uanset hvad du vælger skal du stege det grønne af et par minutter, indtil det falder sammen på panden
 • Nu er det tid til at samle tærten. Start med det grønne (græskar, løg og bladbede/spinat/grønkål) og top med feta og æggemassen. Giv tærten ca. 30 minutter, til æggemassen har sat sig. Serveres varm - velbekomme

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.