Citronskiver, remolade, salt, peber og frisk dild/purløg/persille til topping
Sådan gør du
Start med at find alle ingredienserne frem, samt 4 små skåle/dybe tallerkner. Tag derudover dine rødspætter ud af køleren og drys med lidt salt og peber
Bland hvedemel med 1 tsk. salt og lidt peber i den ene skål. Tilsæt mælk, pisket æg og rasp i hver sin skål
Inden du skal vende rødspætten i skålene, skal du først duppe den tør med lidt køkkenrulle. Vend derefter fisken i følgende rækkefølge: mælk, mel, æg og til sidst rasp. Placer fisken på en ren tallerken, mens du finder en pande og fedtstof frem
Steg fiskefileterne i smør på en varm pande eller i neutral olie, til de er gyldne. Der skal hele tiden være fedtstof på panden, for at gøre dem ensartet og flotte gyldne, så brug ca. 1 spsk. smør (måske mere). Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys igen med lidt salt og peber
Server dine sprøde fiskefileterne med rugbrød, citronbåde, remoulade og evt. lidt friske krydderurter til. Velbekomme
Noter
Målene på mel, mælk og rasp er ca. hvad jeg brugte. Tilføj evt. lidt af gangen i de forskellige skåle, for at undgå madspild.