Madpandekager – Inspiration til fyld

Madpandekager er virkelig noget jeg tit spiser herhjemme, og jeg tror aldrig jeg bliver træt af det. Efter jeg lagde et lille stemningsbillede på min story på Instagram forleden, var der flere der spurgte ind til hvilket fyld jeg brugte. Jeg tænkte derfor det kunne interessant, hvis jeg delte mine idéer her på bloggen. Dem får I lige her. 

Jeg havde 2 veninder til aftensmad og lidt at drikke forleden, og det var så hyggeligt. Som i nok kan se, er det ikke det opstillede billede, med fotobaggrund m.m. Men jeg synes faktisk det er meget fint at blande det lidt. De her billeder er blot fra en helt almindelig aften, som jeg nød sammen med to veninder fra studiet.

Typisk hverdagsmad og mindre madspild

Madpandekager er altså fantastisk. Jeg får det rigtig ofte, og jeg synes det er sådan en god måde, at få tømt ud i køleren på. Det er ofte, at jeg ender med alle mulige rester fra ugen, som jeg så kommer i en wrap. Hvis jeg ikke laver wraps, så ender nogle af mine rester, eller det kedelige grønt i en kødsovs. Den kan du finde lige her. Kødsovsen kan du så bruge både i madpandekager, eller med lidt pasta. Uanset hvad, smager det skønt!
Hvis du savner inspiration til andet du kan bruge din rester på, at tærter også en god mulighed!

Nedenfor har jeg samlet lidt idéer og opskrifter på hvad jeg typisk bruger, når jeg selv spiser madpandekager. Jeg håber i finder noget ny inspiration. Velbekomme

Inspiration til madpandekager

Kødsovs (3 personer) 

 • 400-500 g hakket oksekød
 • Saften fra 1/2 lime
 • 1 rødløg, finsnittet
 • 2 fed hvidløg, presses
 • 2 spsk. tomatpure
 • Evt. tex mex eller andre krydderier – for mig skal en kødsovs smage af så meget som muligt
 • Salt og peber

Guacamole (3-4 personer)

 • 3 avokadoer (most med en gaffel
 • Safte fra 1/2 lime
 • 1 stort fed presset hvidløg
 • 1 spsk creme fraiche
 • Smages til med salt, peber og ekstra syre hvis nødvendigt

Det grønne og andet tilbehør

 • Finsnittet spidskål eller andet salat/kål
 • Syltede rødløg
 • En blanding af finsnittet rødløg, agurk og cherrytomater
 • Majs
 • Stegte svampe med timian og hvidløg
 • Stærke elementer som chili, jalapeños
 • Stegt aubergine vendt i citron og olie
 • Peberfrugt
 • Bønner
 • Revet gulerod
 • Revet ost eller hytteost
 • Jeg plejer altid at snitte mit grønt så fint som muligt, så jeg kan lukke min wrap. Men hvem kan lukke sin wrap? Man bliver jo altid for ivrig, med alt det lækre fyld.

Dressinger

 • Jeg plejer altid at servere mine wraps med en helt almindelig creme fraiche
 • Hvis du vil gøre det lidt mere spændende kan du jo peppe den lidt op. Her tænker jeg lidt krydderurter, hvidløg, syrlige elementer og andre krydderier. Prøv dig frem.

Jeg håber det gav dig lidt inspiration til nogle lækre madpandekager, wraps, tortillas, eller hvad man ellers kan kalde den slags mad. Uanset hvad håber jeg du får en skøn weekend!

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.