Simpel chiagrød til morgenmad - Med jordbær og müsli

Simpel chiagrød – Med jordbær og müsli

Jeg har længe haft lyst til chiagrød og efter et par forsøg, fik jeg endelig konsistensen som jeg ønskede den. En chiagrød er nem fordi du kan sætte den over om aftenen, for at have den klar til morgenen efter. Opskriften her er en basis, hvor du kan tilføje diverse krydderier og toppe den med hvad du ønsker. Du får opskriften herunder.

Har du set min seneste opskrift? Det er en croque madame – verdens bedste toast! Det kunne altså også være et perfekt element til morgenbordet… 

En chiagrød tager et par minutter at røre sammen, hvor du derefter bare sætter den på køl. Den skal lige røres rundt et par gange inden natten, og når du så står op, skal den bare toppes med hvad du ønsker. Er det ikke nemt? Jeg nød min chiagrød forleden med danske jordbær, müsli, og så en lækker iskaffe ved siden af. Ej det var sååå lækkert her i varmen.

Det er også ret lækkert med en frugtkompot, eller med kokos i, chokolade, eller hvad det nu kunne være. Det er i hvert fald super nemt at lave, og det er også en lækker omgang morgenmad at have med på farten. Jeg har forresten lavet en chiagrød før med chokolade – den finder du lige her. Opskriften er så gammel, men nu stadig ret god. Jeg har heldigvis udviklet mig en smule i forhold til billeder, og bloggen er generelt meget bedre end den var dengang. Der er da sket lige i hvert fald!

Jeg håber opskriften kan bruges. God fornøjelse! 

Chiagrød

Forb. tid5 min
Ret: Morgenmad
Antal: 1 person

Ingredienser

  • 3 spsk chiafrø
  • 1,5 dl mælk rismælk, mandelmælk, havremælk etc.
  • 1/2 tsk honning eller andet sødt eksempelvis vaniljepulver
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 spsk. græsk yoghurt
  • Topping: frisk frugt, kompot, kokos, müsli, etc.

Sådan gør du

Aftenen før

  • Bland chiafrø, mælk, honning og citronsaft i en bøtte. Rør grundigt sammen og lad det stå i 10 minutter. Rør igen og kom den på køl natten over

På dagen

  • Dagen efter kan du enten blande yoghurt i selve grøden, eller bruge det som topping. Top derudover med hvad end du ønsker. Velbekomme!

Noter

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #camillemaja eller @camillemaja på jeres billeder på instagram.

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.