Chokoladebrud med lakrids

DSC_1470

Der er mange som allerede har påskeferie, men påsken begynder officielt imorgen, og her er et lille bud til en lækker treat til dig og dine gæster. Eller bare til dig!

Du får her to versioner af chokoladebrud med lakrids hvor den ene version indeholder lakridsmandler, som kan findes her. Eller også kan du købe nogle fra forskellige mærker i netto etc. Det er bare lidt dyrere. Den anden version indeholder almindelige mandler og lakridspulver, men hvis du ikke vil have lakrids i nogle af dem, så undlader du jo bare.

Jeg brugte forresten en 80 % mørk chokolade.

Opskrift med lakridsmandler

  • Lakridsmandler (laves inden)
  • 150 gram mørk chokolade
  • 50 gram hvid chokolade
  • Frysetørret hindbær eller jordbær (kan undværes)

Opskrift uden lakridsmandler

  • 1 håndfuld mandler
  • 150 gram mørk chokolade
  • 50 gram hvid chokolade
  • 1 tsk med top lakridspulver (Fra Tigeren)
  • Frysetørret hindbær eller jordbær (kan undværes)

Fremgangsmåde

  • Hvis du laver versionen med lakridsmandler, skal disse laves inden du starter med at smelte din chokolade. Opskriften findes her.  Jeg brugte som sagt ca. 1/4 af denne opskrift til min portion.
  • Når mandlerne er lavet skal de hakkes, nogle af mandlerne må gerne være lidt større end andre
  • Lav 2 vandbad med hver deres chokolade i
  • Når den mørke er smeltet, smider du din lakrids i (hvis du bruger alm. mandler) og rør rundt
  • Smid dine mandler/lakridsmandler i den mørke chokolade og rør rundt igen. Jeg gemte lidt af det helt finhakkede af mandlerne, til at drysse ovenpå.
  • Derefter skal massen ud på noget bagepapir og gøres så flat som muligt
  • Smid din hvide chokolade på frysepose, klip et lille bitte hul og lav et flot mønster på den mørke chokolade
  • Drys med frysetørret hindbær/jordbær
  • Sæt på køl i minimum 1 time og server!

Chokoladen kan selvfølgelig gemmes ligeså lang tid som normal chokolade.

God fornøjelse og god påske!

DSC_1473

Læs også

2 Kommentarer

  • Svar
    Kristine
    23. april 2019 at 19:44

    Hejsa
    Hvorfor kan jeg ikke længere finde opskriften på dine lakridsmandler. Den savner jeg meget 🙂
    Kh Kristine

    • Svar
      Camille Maja
      24. april 2019 at 4:12

      Kære Kristine. Den er nok desværre forsvundet, efter jeg fik rykket bloggen til en ny platform. Du kan skrive din mail her, eller skrive til kontakt@camillemaja.dk – så sender jeg den fluks til dig 🙂
      KH Camille

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.