Toast med gedeost og karamelliserede løg – Min favorit

IMG_9715

Denne toast med gedeost er virkelig min favorit, hvis jeg skal have en lun sandwich. Udover at jeg virkelig elsker ost, så elsker jeg den cremede smag, som en gedeost kan have. Når du så blander det med søde løg og lidt sennep, så synger englene (og jeg). Jeg er måske også ekstrem fan af ost – men den er virkelig god!
Det her er en toast, som jeg har serveret på en Café i Køge, hvor jeg var daglig leder i flere år. Jeg har stor kærlighed til denne kombination, og jeg har nok også spist den lidt for meget, da jeg arbejdede der. Men det var så godt!

Du kan også altid gøre toasten endnu vildere. Du kan lave en hjemmelavet valnøddepesto, komme syltede valnødder i, semidried tomater, og jeg kunne blive ved. Derudover så har brødet også meget at sige. Jeg havde fundet et sandwichbrød i Netto, fordi det skulle være nemt & hurtigt. Men hvis du har mod på at bage dit eget sandwichbrød, så gør det endelig!
I forhold til en god gedeost, så kan jeg helt klart anbefale et godt stykke fra delikatessen i Meny. Der kan du ofte på en skive, fra en stor rulle, til under en 20’er. Den smager af utrolig meget, og så er der lige til 2 personer.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Opskrift

Karamelliserede rødløg (2 pers.)

 • 2 rødløg
 • Olie/smør til stegning
 • 1/4 dl balsamicoeddike/æblecidereddike
 • 2 spsk sukker
 • Nip salt og peber

Sennepsdressing

 • 1 spsk. Dijonsennep
 • 1 tsk. honning
 • Salt & peber

Toasten

 • Sandwichbrød
 • Gedeost
 • Karamelliserede løg
 • Sennepsdressing
 • Salt & peber
 • Evt. Salat (spinat, brøndkarse, alm. salat)

Fremgangsmåde

 • Start med at skær din gedeost i skiver, gør brødet klar, og lav din dressing. Smag endelig dressingen til og tilføj mere/mindre, hvis du synes
 • Skær løg i skiver og varm en pande, med lidt olie/smør på
 • Steg dem af, til de er bløde. Tilsæt balsamicoeddike og sukker. Rør rundt mens det koger op, og drys med salt & peber
 • Når alt væsken er væk, kan du smage dem til. Måske mangler det lidt sukker/syre, det er helt op til dig. Alle kan lide det forskelligt. Men husk at røre rundt undervejs
 • Så kan du samle din sandwich og smide den i toasteren/grillen. Server sammen med lidt salat

Velbekomme 🙂

Læs også

1 kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.