Æggekage med kartofler – Spansk tortilla

Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har fået æggekage, og det er der lavet om på nu. Forleden lavede jeg denne lækre æggekage med kartofler også kaldet en spansk tortilla. Opskriften er super nem og kan nydes til morgen, middag og aften. Jeg serverede æggekagen som aftensmad med lidt rugbrød til, og det er altså en skøn hverdagsret. Få opskriften herunder.

Sidst jeg fik æggekage er nok flere år siden – det er jo helt vildt. Det er så nemt at lave, og så smager det godt. Min kæreste og jeg blev derfor enige om, at vi måske skulle have æggekage med kartofler på madplanen snart igen. Udover at det er nemt og lækkert, så er det mættende og koster ingenting at lave. Den perfekte omgang aftensmad på en helt almindelig hverdag.

Mangler du inspiration til mere nem hverdagsmad? Du kan kigge under kategorien ‘Frokost & Aftensmad‘, og så kan jeg særligt anbefale mine tærter, en lækker kødsovs, pastaretter, eller nogle simple kyllingeretter

Nedenfor kan I se æggekagen lige efter den har været i ovnen, og så står alt toppingen ved siden af. Her brugte jeg, som I måske kan se, rødløg, tomater og frisk purløg. I kan også tilføje skinke, bacon, kylling, laks, eller andre grøntsager. Lige i denne omgang blev min version vegetarisk. God fornøjelse i køkkenet!

Æggekage med kartofler - spansk tortilla

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 400 g nye/små kartofler
 • 7 stk. æg
 • 1 håndfuld revet parmesan
 • 0.7 dl mælk
 • 1 tsk. salt & peber
 • Toppes med rødløg, purløg og tomater
 • Serveres med rugbrød til

Sådan gør du
 

 • Start med at skrub dine kartofler og skær dem i små tern. Kog dem derefter i letsaltet vand (ca. 1 tsk.) i ca. 8-10 minutter. Hæld derefter vandet fra og tænd ovnen på 200 grader, varmluft
 • Pisk æg, mælk, salt, peber og revet parmesan sammen
 • Fordel kartoflerne i en smurt pande/fad, og hæld æggemassen over. Du kan også give kartoflerne lidt stegeskorpe og stege lidt løg, hvor du hælder massen over derefter. Det ville også være lækkert!
 • Bag æggekagen i 15-20 minutter. Den skal være gylden og fast. Når æggekagen er færdig kan du toppe med hvad end du ønsker og servere lidt rugbrød til

 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.