Saltbagte mandler - Du kan med fordel lave de saltbagte mandler på forhånd, og evt. en større portion
1dlmandler
0.5dlkogt vand
1spsksalt
Salaten
7stk.gulerødder(mine er i forskellige farver)
2stk.rødløg
2spsk.olie
2spsk.balsamico
1tsk.honning
1håndfuldfeta
1håndfuldsaltbagte mandler
1.5dlbulgur(koges med 3 dl vand + salt)
Persille
Salt, peber & evt. lidt citronsaft
Sådan gør du
Saltbagte mandler
Start med at tænde ovnen på 160 grader. Opløs derefter salt med kogende vand og bland mandlerne heri. Lad det trække i 10 minutter og hæld så vandet fra
Giv mandlerne 15 minutter i ovnen, hvor du gerne må vende mandler undervejs. Lad mandlerne køle af før de kommer på et tætsluttet glas
Gulerodssalat
Stil ovnen på 200 grader, varmluft. Tag alle ingredienser frem og skyl/rens gulerødderne. De må gerne beholde skrællen på
Skær gulerødder og rødløg i halve/kvarte, alt efter størrelse. Vend det i en blanding af: 2 spsk. olivenolie, 2 spsk. balsamico, salt, peber og en tsk. honning. Giv det derefter ca. 30 minutter i ovnen. Vend det en enkelt gang undervejs
Mens du venter kan du koge din bulgur. Her bringer du 3 dl vand i kog. Når det koger tilsætter du din bulgur og en tsk. salt. Skru ned til middelvarme og lad det simre i 10 minutter. Sluk derefter for varmen, rør rundt med lidt ekstra salt og peber og smag evt. til med lidt citronsaft. Lad det stå med låg på indtil det varme skal ud af ovnen
Tid til anretning! Jeg kom den kogte bulgur i bunden, og så de bagte gulerødder, løg for derefter at toppe med feta, frisk persille og saltbagte sprøde mandler. Mmmhh!