250gSandart - Laks, torsk og anden fisk fungerer også(tjek note)
1/2rødløg
1forårsløg
2lime
2spsk.olivenolie
1håndfuldkoriander(jeg er ikke selv vild med koriander, men her fungerer det super godt! Erstat evt. med persille)
1spsk.revet ingefær(kan undlades)
1avokado
salt & peber
Serveres eventuelt med lækkert brød til, sammen med lidt olivenolie
Sådan gør du
Start med at tage alle ingredienserne frem på køkkenbordet. Snit dine løg og forårsløg og kom i en skål. Tilføj limesaft, revet ingefær, koriander og olivenolie. Rør det godt sammen og drys med lidt salt & peber
Skær fisken i tynde firkanter og kom i din skål. Vend det godt rundt, og kom på køl i ca. 30 minutter.
Efter 30 minutter tilsætter du avokadotern og topper eventuelt med ekstra koriander. Server cevichen med en skive brød til. Velbekomme - det smager fantastisk!
Noter
Fisk til ceviche: Ved brug af rå fisk, skal du være opmærksom på følgende. Hvis du køber det hos fiskehandleren, skal det være egnet til at spise med det samme (råt). Hvis du derimod køber det i Brugsen, så frys det selv ned i et døgn, og tø der derefter langsomt op. Ligesom til sushi og andre retter med rå fisk.Portioner: Jeg ville anbefale alt mellem 50-100 g fisk pr. person, hvis det er en forret.