Kartoffelsalat med sennepsdressing

En kartoffelsalat her over sommeren går man aldrig galt i byen med. Denne kartoffelsalat med sennepsdressing er enkel, smager godt, og så passer den bare utroligt godt til mange ting. Personligt servede jeg selv lidt paneret fisk, samt en enkelt salat til, men det er helt op til dig!

Jeg har før delt en kartoffelsalat her på bloggen. Den var mere til den klassiske side med en creme fraiche dressing, samt lidt grønt blandet i. Den opskrift er nu også lækker, og den finder du lige her.

Opskriften er som altid nem at gå til, og kræver ikke mange ingredienser. Jeg har altid krydderurter stående, og derfor kom der både basilikum, dild og purløg i. Her kan du altså sagtens nøjes med en slags krydderurter – det gør ikke den store forskel.

Rigtig god fornøjelse med madlavningen og velbekomme. 

Kartoffelsalat med sennepsdressing

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 800-1000 g kartofler (jeg brugte nye små kartofler)
  • 3 fed hvidløg (uden skal)
  • 2 tsk salt
  • 1 håndfuld basilikum, dild & purløg (ca. 1 håndfuld af hver)

Sennepsdressing

  • 0.3 dl olivenolie
  • 1.5 spsk grovkornet sennep
  • 2 tsk dijon sennep
  • 1/2 citron
  • smages til med salt & peber

Sådan gør du
 

  • Start med at rens dine kartofler fri fra jord, dæk dem med vand, og tilføj 3 hele fed hvidløg + lidt salt. Bring dem i kog og giv dem 15-20 minutter efter vandet koger. Test dem undervejs med en gaffel. De skal slippe gaflen, før de er færdige. 
  • Bland din dressing bestående af olie, sennep og citronsaft. Smag den til med salt, peber og evt. mere sennep
  • Når kartoflerne er færdige, hælder du vandet fra og moser din hvidløg i din sennepsdressing
  • Vend dressing, krydderurter og kartofler sammen, mens kartoflerne stadig er lidt lune
  • Server den lækre kartoffelsalat lun eller kold. Det er også den slags tilbehør der nemt kan laves i forvejen

 

Læs også

2 Kommentarer

  • Svar
    Else Juul Mortensen
    10. juni 2021 at 19:33

    Er det korrekt at dressingen skiller ad kan ikke røre det til en flydende masse

    • Svar
      Camille Maja
      11. juni 2021 at 9:04

      Hej Else,
      Den skal røres godt sammen, indtil den er homogen. Den burde ikke skille 🙂
      Kh Camille

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.