Opskrift: Endnu en nem kødsovs - lækker og fuld af smag

Endnu en nem kødsovs – lækker og fuld af smag

DSC_1391

Jeg har tidligere lavet en anden kødsovs, som kan findes her. Denne her blev med halvt så meget kød og dobbelt op på grønt. Super lækkert! Jeg serverede bønnepasta og så nogle med fuldkorn.
Jeg havde 3 drenge på besøg hvor vi vidst alle fik 2 portioner, og så var der lidt rester til mig, til dagen efter.
Så jeg ville sige at der snildt er til 5 personer i denne ret.

Opskrift

  • 500 g hakket oksekød – lav fedtprocent
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 tomatpuré
  • 3 store løg
  • 4 store revede gulerødder
  • 1 aubergine
  • 2 rød peberfrugt
  • 1/4-1/2 snittet spidskål
  • 2-3 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Oregano
  • 3 stk okseboullion
  • Frisk basilkum 5 min. inden sovsen er færdig
  • Chili, hvis du er til det stærke

Fremgangsmåde

  • Start med at snit alle løgene og kom dem i en stor gryde (hele kødsovsen skal kunne være i gryden)
  • Når løgene er klare kommer du alt kødet i
  • Riv/snit fint alle grøntsagerne mens du venter på kødet
  • Når alt kødet er brunet tilsætter du grøntsagerne
  • Tilsæt de hakkede tomater og tomatpuréen og bland det hele godt sammen
  • Jeg plejer at fylde en tomatdåse, med vand, af gangen og hælder vandet op i den næste, så jeg får alt tomaten med, og ikke får en for tyk kødsovs
  • Krydr med salt, peber, oregano og chili hvis du ønsker sovsen lidt stærk
  • Boullion tilføjes
  • Når alle ingredienserne er tilføjet kan du vurdere om sovsen er for tyk – hvis den er så tilsæt vand
  • Når kødsovsen har den rette konsistens kan du skrue ned på middelvarme i 20 minutter og koge pasta, bønner, revet grønt, soyabønnepasta, eller hvad du ellers har lyst til at spise din kødsovs til
  • 5 minutter inden kødsovsen er færdig tilsættes en masse frisk basilikum, da smagen ellers vil koge ud

Velbekommen og god fornøjelse

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.