Pasta med sød kartoffel og cremet sauce

Den her pasta med sød kartoffel er perfekt her til det kolde vejr. Jeg sidder faktisk netop nu og spiser en portion, og det er så lækkert, at jeg vil dele den med det samme! Måske en idé til weekenden? Retten tager ingen tid at bikse sammen, og er lige til at gå til.

Det er ikke så tit at jeg blander kartoffel og pasta i samme ret, men med lidt sød kartoffel eller græskar, gav det lige lidt ekstra til retten. Det smagte så lækkert med det søde fra kartoflen, sammen med de øvrige ingredienser. Det kan bestemt anbefales! Jeg plejer at bruge madlavningsfløde, men du kan sagtens også bruge almindelig fløde. Det er helt op til dig.

Du finder mange flere opskrifter med sød kartoffel lige her

Rigtig god weekend til jer.

Opskriften er til 4 personer – velbekomme:

Opskrift

  • 100 g spinat, friskt
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 800 g sød kartoffel (græskar kan også bruges)
  • 1 håndfuld timian, frisk
  • 1 dl mælk
  • 2.5 dl fløde/madlavningsfløde
  • 70 g revet parmesan
  • Pasta, efter behov (ca. 400 g)
  • Olie
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde din ovn på 200 grader
  • Skræl dine søde kartofler, og skær dem ud i mundrette størrelser
  • Giv dine søde kartofler 25 minutter i en forvarmet ovn (med olie, salt og peber), vend lidt rundt i dem, og derefter 10 minutter mere
  • Skyl spinat, snit dit rødløg fint og fjern skallen på hvidløget (de skal hele ned i saucen)
  • Kom lidt fedtstof på din pande og kom rødløg på. Når løgene har fået farve tilføjer du timian, hvidløg og fløde+mælk og får det op at koge. Jeg plejer at mase mit hvidløg med den flade side af kniven, så jeg nemt kan fiske det op igen
  • Når det koger skruer du ned og lader det stå i ca. 5 minutter ved lav varme, indtil væsken er reduceret lidt, samt hvidløgene er bløde.
  • Bring vand i kog til din pasta, tilføj lidt salt og kog pastaen til den er al dente
  • Fjern hvidløgene og timianen (eller behold dem i) fra saucen og tilføj revet ost. Gem evt. lidt af parmesanen til topping. Det er super irriterende at spise timianstilke nemlig. Smag derefter til med salt, peber og citronsaft
  • Bland det hele sammen: sauce, sød kartoffel & frisk spinat og vend det godt rundt
  • Smag til igen med salt, peber og citronsaft
  • Serveres med ekstra parmesan og timian på toppen – velbekomme!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.