Opskrift: Lun gulerodssalat med rødbedehummus - det perfekte tilbehør

Lun gulerodssalat med rødbedehummus

IMG_9552

Salater er meget mere end bare agurk, salat, tomat og dressing. En lun salat er altså virkelig lækkert og ofte også mere mættende.
Denne salat brugte jeg som tilbehør, en dag hvor jeg grillede med nogle veninder – vi havde ikke brug for andet tilbehør end denne, da den mættede rigtig godt.

Jeg serverede denne salat sammen med et stykke kylling, men jeg er sikker på, at den ville passe sammen med det meste kød/fisk.

Opskriften er til 4 personer

Opskrift 

  • 500 g gulerødder
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 spsk. olivenolie
  • Rødbedehummus (find opskriften her)
  • Evt. pinjekerne, feta, persille og granatæble

Fremgangsmåde

  • Start med at lave din hummus – kan snildt laves dagen før
  • Tænd oven på 200 grader, varmeluft
  • Skrub dine gulerødder/skræl dem og skær dem i halve og kvarte ? kommer an på tykkelsen
  • Vend gulerødderne i dine krydderier og olie
  • Fordel dem på en bradepande, med bagepapir og giv dem ca. 30 minutter på 200 grader, varmeluft
  • Anret med hummus, gulerødder og evt. feta, pinjekerner, persille og granatæble

Ps. Mangler du inspiration til nem og sund hverdag? Jeg har netop lavet et opskriftshæfte med 93 lækre opskrifter i. Du finder opskrifter til alle måltider + en god basisliste. Læs mere her.

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.